HK.dk logo

50+ år, som stadig vil lære

Efterlysning! Fortæl Historier, om uddannelse eller øget kompetencer, som har ført til ændring i dit job

Hej netværk.
Jeg vil gerne høre om der er nogle der har taget en videregående uddannelse eller på anden måde har udvidet kompetencenserne, som har ført til en anden jobfunktion, andet job eller givet jer yderlige job tilfredsstillelse, fordi opgaverne har ændret sig.
Jeg spørger, fordi jeg kunne tænke mig at få en masse glade historier, om at det betaler sig at tage uddannelse som ”voksen”. Jeg leder ikke kun efter de store forandringer, men også de små. Der må være mange historie derude et eller andet sted, som andre kan få inspiration af.
”Kom frit frem og fortæl løs.”

Når jeg bruger ordet ”voksen” er det meget bevist, for jeg er også blevet træf af, at min alder bliver nævnt i enhver sammenhæng. Jeg er ikke ved at trappe ned til pensionen. Tvært imod, jeg trapper op. For alder har ikke noget at gøre med, om jeg kan, men om jeg har min lyst, interesse og energi. Og det er muligt både at holde sin krop og hjerne i gang. Ikke som for tyve år siden, men tilpasset der hvor jeg er lige nu.
Der findes fysisk træning for både hjerne og krop, som som på en overkommelig måde kan holde energi og motivation i gang.
Fortæl også gerne hvordan I holder gang i krop og hjerne. Del jeres erfaringer.

Jeg har en elastik, som jeg træner med to gange om ugen i 30 minutter. De hjælper mig mod musearm ømme skuldre og trætte muskler i benene. Så går jeg lange ture (3, 5 og 8 km), og cykler til arbejde. Da jeg skal passe på mine knæ, har jeg købt en el-cykel, men den giver mig en moderat motion og masser af frisk luft. Alt sammen noget der styrker hjernen, ifølge eksperterne. Men det bedste er, jjeg kan selv mærke det. 💪

Mette Ploug Iversen
30 oktober 2014 17.18

6 Kommentarer


Helene Mau

29 november 2015 18.09

Hejsa

Jeg tog en uddannelse som psykoterapeut og blev færdig i 2011, jeg er fra 1964 og dermed også voksen.

Min plan var at blive klogere til at kommunikere med mennesker i mit arbejdsliv, men inden jeg var helt færdig, blev jeg opmærksom på, at min drøm var en anden, at blive selvstændig coach og psykoterapeut.

Så da min yngste datter flyttede hjemmefra, tog jeg det endelige spring, købte en lille billig andel i Valby og startede - med HK i ryggen som selvstændig coach og psykoterapeut. Se eventuelt www.helenemau.dk

Jeg har lært SÅ meget af denne rejse og det har været en lang rejse at holde fast i drømmen, selvom pengene har været små, selvom mit helbred skrantede (jeg fik konstateret cøliaki og mælkeallergi samt andre irriterende og tidskrævende sygdomme, som ind imellem har fået mig til at overveje, om jeg skulle fortsætte. Men jeg har en plan med mit arbejdsliv, og elsker at være selvforsørgende, det giver så god mening at være en, der bidrager med viden, tons af erfaring og ballast. Så jeg har hele tiden motiveret mit selv, lært at tage hensyn til kroppen og sygdommene. Faktisk har jeg lært mere om at passe på sig selv og tage hensyn - hvilket er en gave.

Nu er jeg nået i mål med mine første to firma aftaler, hvor jeg coacher mennesker og lærer dem at søge jobs og tænke "ud af boksen", jeg har 25-30 timer fast om ugen og jeg nyder hver dag at give noget til nogen.

Du er velkommen til at skrive til mig, hvis det jeg har skrevet, giver anledning.


Inge Hingst Christensen

04 maj 2015 16.06

Jeg har taget en GVU så jeg fik papir på kontorerfaring. Desværre kan jeg ikke fortælle en succeshistorie om at have fået job. Jeg er tilkaldevikar på en avis, men det kan jeg jo ikke leve af.

Jeg har to uddannelser taget på Nyrups fantastiske uddannelsesorlov uden at få job - men tak til Nyrup og hans regering at de trods alt forsøgte at gøre noget for at hjælpe.

Jeg fokuserer rigtig meget på at udvikle mig kunstnerisk og håber jeg kan begynde at sælge og måske blive selvstændig, ikke kun med billedekunst. Når der ikke er nogen virksomheder der kan bruge en må jeg jo tjene mine penge selv. Det gælder om at blive ved at træde vande.


Dan Pio Petersen

18 februar 2015 23.56

Efter mere end 20 år i den grafiske branche, var det nødvendigt at se sig om efter en ny levevej. Det har betydet at jeg har taget en finansøkonomuddannelse, som jeg lige har afsluttet. I praktikperioden har jeg været hos et ejendomsadministrations selskab, og har efterfølgende fået fast ansættelse som ejendomsadministrator.
Det er en helt anden boldgade end mine tidligere ansættelser. Denne totale omlægning af levevejen skyldes en gammel drøm og har været en fantastisk at forfølge. Det har revet op i de små grå og har været fantastisk givende.
Udfordringen ligger i at takle de relative unge mennesker, der er på uddannelsen og skabe en interaktion i en studiegruppe, hvor man vil gå samme vej og hjælpe med at udvikle hinanden. Det har for mig været en fantastisk oplevelse. Det kræver noget overvindelse at få unge mennesker til at arbejde sammen med en, der kunne være deres far. Det lykkedes – og det med succes.

Med de nuværende regler for dagpenge og kontanthjælp, så er det en nødvendighed at tænke ud af boksen og tage ansvar for sit liv og fremtid.
At kunne starte på en helt anden levevej som 53-årig er en mulighed man ikke får med de kvalifikationer man har. Det kræver helt nye kvalifikationer og en interesse i at starte på noget nyt. Selvfølgelig kræver det også nogle arbejdsgivere, der er villige til at se på nyuddannede seniorer, for de får mere end bare en nyuddannet. De får noget livserfaring samtidig med.


Berith Grantoft Madsen

12 februar 2015 17.24

Som uddannet pædagog måtte jeg som 54 årig kaste håndklædet i ringen - nedslidt efter 20 år i vuggestue. Jeg blev opereret i skuldrene, kortvarigt revalideret, hvor man testede mine evner ved en computer.
Efterfølgende kom jeg i 3 mdr. arbejdsprøvning i Folkeregistret og derefter fastansat og har nu været ansat i 7½ år der. Jeg er har fået kommunom fællesdel og er blevet tilbudt at fortsætte den del af uddannelsen, men har takket nej.
Jeg nyder hver eneste dag mit karriereskift, og selv om lønnen er en del lavere som kontor assistent betyder det meget bedre livskvalitet 1000 gange mere.
Jeg kan bruge mine kompetencer i pædagogik og psykologi i mit møde med borgerne, hvilket jeg ser som en kæmpe force, og jeg føler mig udfordret på jobbet hver eneste dag.
Jeg har ikke i sinde at stoppe med mit arbejde før end jeg bliver 65. Det er helt sikkert.


Bille Engstrøm

02 februar 2015 18.57

Hej

Jeg holder mit hoved i gang med masser af kurser. Jeg har 4 uddannelser. Men er stadig nysgerrig, og vil vide mere. I 2013, læste jeg tysk hele vinteren, mest for at opdatere mit tyske sprog. I år har jeg valgt Spansk. Da jeg har mange internationale gæster i mit job, vil jeg gerne kunne byde dem velkommen og konversere let, på deres eget sprog. Gennem et voksent liv har man lært meget og allerede som 18 årig var jeg god til russisk, men da der er så mange russere i Danmark efterhånden, der er langt bedre til dansk end jeg er til russisk, har jeg ad åre måtte skifte lidt hest og blive bedre til Svensk, Engelsk og Tysk. Nu er det altså Spansk det gælder.Bare kom i gang der ude, Jeg ved du kan.

:-) B


Bente Bertelsen

18 januar 2015 15.20

Jeg har igennem de sidste 2 år som ledig taget en grunduddannelse på Design- og Kunstskole. Det semester har ført mig til 2 virksomheds-praktikker i h.h.v. et atelier for udviklingshæmmede samt på et privat keramikværksted.
Sideløbende har jeg søgt alle de erfaringer med kreative emner, som jeg har haft mulighed for - prøvet kræfter med at vejlede på mindre workshops og selv været på tegne- og malekurser.
Jeg har mange flere ideer og tilstrækkelig stor energi til at udvide mine kreative evner yderligere, men jeg står nu foran 9 måneder, hvor jeg får arbejdsmarkedsydelse inden der måske er et seniorjob til mig.
Min energi får jeg fra de kreative emner - at tegne, male, modellere, klippe, klistre og udtænke nye designs samt følge med i andres gøremål på hjemmesider og Instagram - det er min hjernegymnastik. Samtidig er det en fantastisk stresshåndtering at skabe noget i det små.
I 31 år var jeg sagsbehandler og kontormedarbejder i en større kommune, men efter mine seneste år med nye kreative kompetencer prøver jeg at finde jobs som efterspørger det.
Har nogen i netværket gode ideer?


Historik

Seneste indlæg i netværket

Historik

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Opdatér kommentar

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Vi er ved telefonerne mandag til torsdag kl. 8-17. Fredag kl. 8-16.

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6-24.

Mit HK

Mit HK er din personlige side, hvor du kan fx kan se dine medlemsfordele, kurser og overenskomst.

Log på Mit HK

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Vi er ved telefonerne mandag til torsdag kl. 8-17. Fredag kl. 8-16.

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6-24.

Mit HK

Mit HK er din personlige side, hvor du kan fx kan se dine medlemsfordele, kurser og overenskomst.

Log på Mit HK

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Har du glemt din adgangskode?

Få tilsendt en ny kode på sms eller email.

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk