Du kan i øjeblikket ikke logge ind med NemID på Mit HK , det skyldes en fejl hos NemID.
Du kan logge ind med brugernavn/adgangskode, hvis du tidligere har oprette en, eller du kan anvende MitID
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med NemID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med NemID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med NemID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
Jeg har tekniske problemer med at logge ind
Oplever du tekniske problemer med at logge ind, kan du ringe på: 4437 1563 i åbningstiden, som er 6.00-24.00
Er du enig i resultatet af samkøringen (de oplyste løntimer fra arbejdsgiver), skal du bruge reguleringskortet på Mit HK og ændre dine egne oplysninger. Du kan se selve reguleringen på din næste udbetalingsspecifikation. NB: Hvis du har været afmeldt på jobnet.dk på dage med arbejde, skal du alligevel oplyse om arbejdstimerne på reguleringskortet.
Er du uenig i resultatet af samkøringen (de oplyste løntimer fra arbejdsgiver), skal du gøre indsigelse på reguleringskortet på Mit HK. Hvis du gør indsigelse, er det vigtigt, at du forklarer på reguleringskortet, hvorfor du ikke er enig.
Tidsfrist og udbetalingsspecifikation
Du skal rette placeringen af timer eller gøre indsigelse mod resultatet af samkøringen inden for en uge fra du modtager reguleringsbrevet. Det gør du på reguleringskortet på Mit HK. Hvis du ikke gør indsigelse, regulerer vi dine ydelser ved den næste udbetaling, og reguleringen fremgår af din næste udbetalingsspecifikation.
Lidt ekstra information …
Der er ingen bagatelgrænse. Uanset hvor lille forskel der er på dine og arbejdsgiverens indberettede timer, har vi som a-kasse pligt til at sende et reguleringsbrev. Så måske man vil mene, at det er under en bagatelgrænse – men en sådan findes desværre ikke i lovgivningen.
Flere reguleringskort. Måske får du mere end ét reguleringskort til disposition. Det er fordi, at man får et reguleringskort pr. arbejdsgiver, hvor samkøringen har vist en forskel mellem dine og arbejdsgiverens oplysninger.
Kan ikke genkende arbejdsgiveren. Der kan være forskel på, hvor man arbejder, og hvorfra lønsedlerne sendes. Det kan give problemer - især første gang.
Jeg har ikke nået at reagere på reguleringsbrevet inden for fristen. Hvis du har haft ferie eller været syg og derfor ikke nåede at reagere inden for fristen, skal du kontakte os hurtigst muligt, efter du har læst reguleringsbrevet. Så får vi det løst.
Her er det vigtigt at sige, at vi tager udgangspunkt i din løn (ikke dine arbejdstimer), når vi skal modregne/efterbetale. Det gør sagerne mere komplicerede, for du skriver jo dine arbejdstimer på udbetalingskortet.
Hvis du får løn for et fast antal timer om måneden
• Hvis du er ansat til et fast antal timer om måneden (månedsnorm) og derfor får en fast løn hver måned, skal du oplyse det antal timer, du får løn for på udbetalingskortet.
• Får du udbetalt merarbejde, skal du også oplyse det på udbetalingskortet.
• Er din lønperiode en forskudt måned, skal du holde øje med, at du oplyser din månedsnorm for hver lønperiode.
• Du skal også oplyse om ulønnet arbejde.
Hvis du er månedslønnet med forskellige timer hver måned
• Hvis du ikke får en fast månedsløn, men aflønnes for det antal timer du har arbejdet, skal du oplyse de løntimer, som du har haft i måneden.
• Følger din lønperiode kalendermåneden, er det de løntimer, der står på din lønseddel.
• Følger din lønperiode ikke kalendermåneden, er du nødt til selv at holde regnskab med, hvor mange læntimer, du har haft i måneden. Det vil derfor være en god idé, at du i en kalender skriver de løntimer, du har haft dag for dag, eller gemmer dine timesedler.
• Du skal også oplyse om ulønnet arbejde.
Hvis du får løn hver uge eller hver 14. dag
• Du skal oplyse de løntimer, som du har haft i måneden.
• Uger og 14-dagesperioder passer stort set aldrig med en kalendermåned.
• Du er derfor nødt til selv at holde regnskab med, hvor mange arbejdstimer du har haft i måneden. Det vil derfor være en god ide, at du i en kalender skriver de arbejdstimer du har haft dag for dag, eller gemmer dine timesedler.
• Du skal også oplyse om ulønnet arbejde.
Aflønnet forskudt hver måned?
Er du aflønnet forskudt hver måned, fx fra den 20. til den 19. i den efterfølgende måned, og indberetter din arbejdsgiver løn fra den første til den sidste i en måned?
Så bliver dine udbetalinger fra os reguleret hver eneste måned, når vi får oplysninger fra SKAT.
For dig betyder det, at reguleringen i nogle måneder ender med en tilbagebetaling, og i nogle måneder en efterbetaling. Over en periode udligner reguleringerne sig selv, så du bliver modregnet for det korrekte antal timer, som du har arbejdet og fået løn for.
Hvad kan du selv gøre?
Du har selvfølgelig altid mulighed for at gøre indsigelse, men så længe arbejdsgiver ikke indberetter korrekt til SKAT, bliver reguleringen som udgangspunkt fastholdt.
Vi anbefaler, at du evt. tager en snak med din arbejdsgiver og hører, om lønperioden kan indberettes korrekt.
Fast månedsløn
Er du ansat til en fast ugentlig arbejdstid, og bliver du aflønnet efter et fast månedligt antal timer, kan det være årsag til forskellen. Forskellen skyldes, at der ikke er lige mange arbejdsdage i hver måned.
Hvad kan du selv gøre?
Du har 2 muligheder.
Du kan vælge ”at lade tingene gå sin skæve gang”. Det betyder, at din udbetaling reguleres hver måned, med udgangspunkt i din faste månedlige arbejdstid.
Du kan vælge at op- eller nedskrive det antal timer, du oplyser på dit udbetalingskort, så det stemmer helt overens med det antal timer, din arbejdsgiver udbetaler løn for. På den måde skal der ikke reguleres hver
Log ind med NemID
Du kan altid bruge dit NemID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit NemID