Esporten er i rivende vækst, og et voksende antal unge kommer i den forbindelse i en eller anden grad i berøring med noget, der minder om spillerkontrakter. Branchen er lidt ”wild west”, og for snart 1½ år siden blev HK IMI kontaktet af en forening, der gerne ville ”gøre det rigtigt”. Esport Spillerforeningen eksisterede allerede dengang, men sigtet var mere det professionelle lag, og her var der bare tale om lidt præmiepenge og skins på højkant, så derfor gik foreningen til HK i stedet.

IMI hev fat i mig – nok mest af alt, fordi ”wild west” - eller ”mærkeligt arbejde”, som nogle kolleger også har kaldt det – er mit mellemnavn. Som ekspert på freelancebeskæftigelse mente de, jeg måske kunne have noget at byde ind med på området som en, der er vant til utraditionelle arbejdsformer og til at tænke nye måder at aftaledække på.

Samtidig hev IMI fat i Spillerforeningen for at drøfte, hvad de egentlig anså for deres område. Efter en række møder blev vi enige om at prøve at gå en anden vej end grænseaftaler. I stedet kunne vi se noget musik i at gå sammen om at arbejde for fair vilkår bredt på området. Og sådan gik det til, at jeg nu kan føje esport til mit arbejdsmæssige landkort.

Om lidt holder vi i dag et brag af en lancering i HK Hovedstaden med festtaler, en sal fuld af særligt inviterede unge spillere og stjerner som Casper ’cadiaN’ Møller og Marco ’Snappi’ Pfeiffer og Christoffer ‘Jarl’ Snejbjerg, men det er kun begyndelsen. Fremover kommer jeg som bindeled mellem Esport Spillerforeningen og HK til at beskæftige mig med at forhandle standard esport-kontrakter i grænselandet mellem hobby og professionel og koordinere fælles tiltag på esportområdet - sideløbende med mit arbejde for fair vilkår for freelancere/selvstændige i HK Privat.

Det glæder jeg mig rigtig meget til. Jeg ved, at vores organisere også glæder sig til at kunne føje gratis rådgivning i Esport Spillerforeningen til alle de andre gode ting, man får ved medlemskab af HK. Og så har jeg nogle kolleger, der glæder sig til at bruge vores nye samarbejde som anledning til at prikke mere hul på selve spiludviklingsbranchen, som efter hvad jeg hører har brug for, at nogen begynder at kigge på fair arbejdsforhold.

Der er nok at tage fat på :-)

 

Logo Esport Spillerforeningen

 

Fakta om samarbejdet

  • Alle medlemmer af Esport Spillerforeningen bliver samtidig 0-kronesmedlem af HK Danmark (dobbelt medlemsskab)
  • Alle betalende medlemmer af HK kan gratis melde sig ind i Esport Spillerforeningen
  • DEF-sports rådgivere varetager kontraktrådgivning på esportsområdet, mens HK varetager rådgivning om alternative karriere- og uddannelsesveje
  • DEF-sport og HK går sammen om at forhandle fair vilkår og holde events på området
  • Al indmeldelse foregår via Esport Spillerforeningens hjemmeside

Pjece om samarbejdet