HK.dk logo

13. januar 2014

En udfordring, 20 dage og en storby med format

If you can dream it, you can do it

If you can dream it, you can do it, sagde Walt Disney, men er det nu også så ligetil? Det vil jeg teste i mit nuværende arbejds-eksil på den anden side af Atlanten og du kan følge med på bloggen her, for at se om det brister eller bærer.

Hvor mange grafiske drømme går du rundt med? Og hvor mange af dem har du sat en handlingsplan op for? Mon ikke der altid er en kunde, der vil være spændende at få i sin portefølje eller en opgave med behov for en spidskompetence, der er værd at stræbe efter – værd at drømme om? Eller måske en stilling og et karrieremæssigt avancement, der trækker i de ambitioner, hvor det kilder lidt i maven i spænding og måske lidt ærefrygt?

Og hvad med de drømme, der tager et opgør med vores geografiske ståsted, vores komfortzone og hang til tryghed? Det er den slags drømme, hvor vi oftest vil opleve at vokse både fagligt og personligt, når vi forfølger dem. Den slags drømme, der på mange måder roder lidt rundt i vores trygge verdensbillede og vores ubekymrede luksustilværelse, med et sikkerhedsnet at falde tilbage på, selv når vi satser stort. Og heldigvis for det.

Sådan en type drøm har jeg netop begivet mig ud i og derfor vågnede jeg i morges på Manhattan til en iskold, men stadig dampende, hektisk by. Rimfrosten sidder alle vegne, sneen daler og alle er pakket godt ind. Undtagen jo lige ’The Naked Cowboy’ som er sit koncept tro ’come rain or shine’ og stadig performer næsten nøgen ved Times Square, kun iført cowboystøvler & -hat, en guitar og et par hvide underbukser med pailletter og stjerner i bedste Las Vegas stil.

Når jeg ser ham, bliver jeg helt bevidst om, at min drøm trods alt er ret magelig. Om det vil lykkes mig at indfri den eller ej på de udmålte 20 dage, kan følges her på bloggen, hvor jeg vil skrive om, hvad jeg oplever af op- & ned-ture. 20 dage målt ud på linealen som 20 cm, ser ikke ud af meget. Og dog er det så meget, der er på spil af drømme, håb, tro og ambitioner. Vil det lykkes? Selvom energien rider på en bølge, har jeg ret travlt med at få skabt forbindelser til de rette mennesker, finde ud af om New York er det rette sted for mig lige nu, og i så fald forsøge at afdække mulighederne for, at blive her i et par måneder som freelancer eller praktikant.

Samtidig vil jeg udforske byens muligheder som grafisk turist og besøge gallerier, bydele, museer og andet indenfor både det grafiske, fotografiske og kunstneriske miljø. Jeg håber også at få skabt kontakt til nogle spændende freelancere og måske finde nogle kontorfællesskaber og få lidt insider viden om hvad der skal til, hvordan det er at være freelancer og se efter kurser, workshops og foredrag indenfor feltet.

Og så vil jeg forsøge at få skabt kontakter til mit endelige mål med rejsen som er PANTONE color. Min drøm er nemlig at arbejde med farver i langt større grad, end jeg gør i øjeblikket. Men jeg har brug for kontakter til firmaet og det er bl.a. dem jeg er taget hertil for at skabe.

Men tilbage til det der med at forfølge de drømme, der kilder lidt i maven, for der er mange, der har sagt til mig, at jeg modig, fordi jeg kaster mig ud i dette store eventyr. Jeg har da også haft kolde fødder mere end en enkelt gang, men jeg lader ikke frygten få plads. Jeg registrerer den og omsætter den til konstruktiv handling.

Hvad jeg frygter, er det helt basale: at blive en fiasko, at mislykkes med det hele, at fortabe mig i det forkerte, at have for lidt tid, at være for dårlig til elevatortaler og til at netværke etc. Al den frygt forsøger jeg at styre i en retning, hvor jeg hele tiden kan udfordre den - først ved at få styr på et par ting:

Elevatortalen: da jeg bor på 10. etage vil jeg øve min elevatortale henover weekenden indtil den sidder lige i skabet. Derefter kan jeg begynde at teste den på nogle af de sagesløse ofre jeg støder ind i – i elevatoren naturligvis. Der er stor chance for, at det bliver pinligt, og helt sikkert komisk.

Netværk: for at blive en del af et netværk, er det en oplagt ide at begynde at gå til noget. Ved at komme det samme sted igennem et par uger, skabes der kontakt til andre, der har samme interesse og kommer samme sted: lokale der har et netværk. Jeg har allerede set et par opslag hos den lokale købmand som jeg vil følge op på.

Landsmænd: naturligvis skal jeg også have skabt kontakt til nogle af de danskere, der allerede er her i byen, for at høre lidt om deres erfaringer og deres netværk samt få fifs og gode råd til, hvad der fungerer. Det vil jeg gøre ved at skabe kontakt til den danske kirke her i New York.

Det er de næste dages opgaver og samtidig vil jeg forsøge at komme lidt ind under huden på byen, for at afklare hvordan jeg har det med den. Jeg fik dog en god indikator på det ved min ankomst til Penn Station lige midt i myldretiden. Her blev jeg hvirvlet rundt af travle new yorkere, blev mast, faldt omkuld og følte mig på alle måder som en vildfaren fremmed. Men jeg elskede hvert sekund af den hektiske aktivitet. Det tegner godt – so far.

Karriere Kompetencer Udvikling
Charlotte Holst Andersen - HK fagforening

Charlotte Holst Andersen

Freelancer

HK Grafisk Kommunikation

Jeg er uddannet i reklamebranchen og har været i det grafiske fag igennem flere år. Med en PBA i Webudvikling er løsningerne med tiden blevet mere tekniske. For et par år siden supplerede jeg min webuddannelse med en coachinguddannelse.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk