HK.dk logo

05. marts 2014

Er tålmodighed ikke bare en måde at dæmpe sig på?


Ordsproget siger at tålmodighed er en dyd, men hvordan finder du balancen imellem ihærdig handlekraft og tålmodig venten?

Der er ofte stilstand i den grafisk branche i januar, hvor alting går i stå efter det store juleræs. Det samme sker ofte efter ferien i august, hvor vi lige skal i gang igen. Oplagte muligheder til at give sig i kast med et projekt, der har ligget hen og ventet på overskudstid, eller til at se på sin egen markedsføring samt planlægge strategi og taktiske tiltag for den kommende tid. Det kan ende i ren hyggetid, hvor tålmodighed og inspiration indgår i en symbiose.

Hvor tålmodig er du på en skala fra 1-10?

Tålmodighed er helt ærligt ikke min bedste ven, og jeg er også lidt utryg ved stilstand. Det er både den kreativitetsdræbende, økonomiske bekymring for måske at have en hel måned uden væsentlige opgaver og indtægter. Men det er også det temposkift, der kommer i vores kommunikation. Det er som om alting tager lidt længere tid, især i januar. Som om der er mere plads og tid til tålmodighed.

Måske tænker du at mængden af tålmodighed afhænger af situationen. Men vi har nok alle en fornemmelse af, hvor vi ligger på skalaen sådan generelt og overordnet - om tålmodighed ligger naturligt til os, eller vi må overgive os til den.

Hvis du scorer dig selv til at ligge imellem 8 og 10, har du nok erfaret gevinsten i Benjamin Franklins ord:

Den, der kan være tålmodig, kan få, hvad han vil

Hvis du ligger imellem 0 og 2 – er du nok allerede utålmodigt faldet fra her, men kan ellers erfare at Isaac Newton anså tålmodighed som et talent:

Hvis jeg nogensinde har gjort værdifulde opdagelser, så skyldes det mere tålmodig opmærksomhed end noget andet talent

Måske bliver tålmodighed alligevel lidt mere attråværdigt med Newtons citat?

Der er gået en måneds tid siden jeg slap mit nye og ret lille netværk i New York og rejste hjem igen. (U)Tålmodigt har jeg siden ventet på at høste frugten af min indsats og evner til at netværke. Og nu har jeg (omsider) fået den første forespørgsel på gennemsyn af portfolio og rygtet siger, at der kommer endnu en forespørgsel. Det er jo ikke sådan, at man bliver blæst omkuld af den statistik! Og det er helt sikkert tegn til, at jeg bør gøre mere. Derfor er jeg gået ind i en omfattende arbejdsproces og har indtil videre udvist enorm dedikation og tålmodighed. Jeg har en hjemmeside, der skal piftes op, et online portfolio der skal opdateres, et par hellige køer, der skal slagtes, som er et andet udtryk for ’kill your darlings’ og ikke mindst en LinkedIn profil, der skal optimeres på. 

F.eks. får jeg ved at ændre min profils geografiske område til New York, listet jobopslag og -åbninger, der matcher min profil i det område. Ved at tilføje ’freelance’ til min titel, får jeg flere og flere opslag på freelance stillinger.

At LinkedIn er stedet at se efter jobåbninger i USA for tiden, sættes der streg under med deres opkøb af Bright i sidste måned(februar). Dermed tager LinkedIn et kvantespring og bliver endnu mere interessant som professionelt karrierenetværk.

For mig er tålmodighed noget jeg overgiver mig til, når jeg har en strategi og ved, hvor jeg vil hen. Hvad skal der til for dig?

Fakta om LinkedIn

LinkedIn åbnede i maj, 2003 og har i dag mere end 277 mio. medlemmer. Det svarer til ca. 28 mio. nye medlemmer pr. år. Den første måned havde de kun 4.500 medlemmer.

Scroll igennem en lille lækker sag af en tidslinie om LinkedIn her

Læs visioner fra Bright om deres fremtid med LinkedIn (ikke længere tilgængelige pr. 28. oktober 2019)

Læs pressemeddelelse fra LinkedIn om købet af Bright

Citater af Newton og Franklin er bl.a. fundet på religion.dk (Linket er udløbet pr 16/3 2022)

Kompetencer Karriereudvikling
Charlotte Holst Andersen - HK fagforening

Charlotte Holst Andersen

Freelancer

HK Grafisk Kommunikation

Jeg er uddannet i reklamebranchen og har været i det grafiske fag igennem flere år. Med en PBA i Webudvikling er løsningerne med tiden blevet mere tekniske. For et par år siden supplerede jeg min webuddannelse med en coachinguddannelse.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Log ind som medlem