Du kan i øjeblikket ikke logge ind med NemID på Mit HK , det skyldes en fejl hos NemID.
Du kan logge ind med brugernavn/adgangskode, hvis du tidligere har oprette en, eller du kan anvende MitID
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med NemID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med NemID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med NemID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
Jeg har tekniske problemer med at logge ind
Oplever du tekniske problemer med at logge ind, kan du ringe på: 4437 1563 i åbningstiden, som er 6.00-24.00
21. oktober 2014
Der er ikke mange koncepter, der indbyder til bramfri sprogbrug, men i dette må du kaste om dig med udtryk som fjols, 'fool' og idiot. Du får også mulighed for at forene dig med konceptet og selv optræde som et fjols.
"Fools" hedder særudstillingen på ARoS af Michael Kvium. Den rummer hele 202 'fjolser' eller 'fools', fordelt på 174 meter labyrintisk, organisk formet arkitektur. Udstillingen indsnævrer og udvider sig som en øregang, i takt med at den bugter sig rundt om sig selv. Netop udstillingens arkitektoniske form som en øregang, indbyder til en konfrontation med, hvor hurtige vi er til at aflæse og dømme gøglebillederne, som Michael Kvium også kalder dem. Hurtige til at dømme, hvad der er rigtigt, og hvad der er forkert. Og hurtige til at afgøre om vi kender en, der er sådan eller om vi måske genkender os selv i et eller flere af fjolserne. For hvem kan egentlig undsige sig for at være et fjols?
En del af Kviums interesse er at gå bag vores opstillede image og nå ind til vores drifter og tanker. Og med den enorme mængde af værker, er det svært ikke at blive opmærksom på sig selv, sine tanker, reaktioner og den måde vi identificerer os selv på. Og selvom der måske nok er en alvorlig og filosofisk tilgang til udstillingen, så er der i den engelske titel også lagt op til en mere humoristisk tilgang, da 'fool' også betyder 'nar' eller 'gøgler'.
Når Kvium kalder dem for gøglebilleder, er det fordi de ikke skal ses som portrætter, der har haft en model. Hvert fjols er malet i fri fantasi og har oftest tjent som casting til at teste en ide af, inden fjolset eller måske dele af fjolset, er blevet brugt på et stort lærred til et andet værk.
Gøglerier var der også til den officielle åbning af særudstillingen, der bl.a. bød på freestyle Fools rap af Per Vers, der netop har vundet Modersmål-Prisen, fordi han 'kan alt med det danske sprog' ifølge prisens komité. De ord levede han op til i sit improviserede rap til omtrent et dusin af Kviums fools. Eneste præmis var, at han ikke på forhånd måtte vide hvilke malerier, han skulle freestyle om, og at han havde tænkt et par elementer ind til en slutning af en slags:
Det eneste jeg skal huske er, at jeg til allersidst skal råbe Tåben - det er 'fools' på dansk, ik'? Og så skal jeg rime det på: udstillingen er åben.
Og så åbnede han for posen af rim og ordleg inden turen gik op til udstillingen af alle fjolserne.
Udstillingens værker bugter sig gennem førnævnte organisk, formede og midnatsblå gang. Selvom malerierne med deres format på 30x30 cm, er problematisk små i udstillings-øjemed, så har de altså nok personlighed til at fylde de 174 meter bugtende væg. Fjolserne hænger i kronologisk rækkefølge og viser udvikling, fokus og stemninger hos Kvium igennem 24 år. Det første fjols blev malet i 1991, da Kvium var 36 år og det, indtil videre, sidste fjols blev malet i juni i år.
Den midnatsblå eller knækkede blå vægfarve, kunne man også kalde gråblå pga det høje indhold af grå, er i øvrigt også den gennemgående konceptfarve og bruges sammen med en grårosa til kunstbogen med samtlige 202 fjolser trykt i 1:1 format, og til plakater og infoark på udstillingen. De 2 nuancer, går også igen i en del af Kviums værker som det ses nederst her og på introbilledet til bloggen, der samtidig er forsiden af Fools bogen.
De små værker er måske nok problematiske at ustille på museer, fordi de ikke rigtig fylder en væg ud. Til gengæld er formatet vel nærmest et drømmescenarie i grafisk henseende: præcist lille nok til at kunne indgå i en bog og præcist stort nok til at give både fylde og gods. Samtidig dejligt lette at placere ind og lege med på f.eks. plakater, bannere, postkort og andet lækkert merchandise.
Når du efter at have set udstillingen, er blevet kreativt inspireret og har vækket dit eget indre fjols, har du mulighed for at lave en selfie og blive en del af den store selfie-væg. Med et stort udvalg af rekvisitter og forskellige baggrundsfarver at vælge imellem er det egentlig bare at kaste dig ud i et gøgleri, fotografere det med din smartphone og sende det til væggen. Vi er mange kreative fjolser derude og tak til ARoS og Kvium for muligheden, for at gøgle med fjols-konceptet.
Du kan følge med i selfie-portrætterne med #arosfools på Instagram eller #kvium på Twitter.
Særudstillingen Fools af Michael Kvium vises på ARoS frem til 15.02.2015.
Freelancer
HK Grafisk Kommunikation
Jeg er uddannet i reklamebranchen og har været i det grafiske fag igennem flere år. Med en PBA i Webudvikling er løsningerne med tiden blevet mere tekniske. For et par år siden supplerede jeg min webuddannelse med en coachinguddannelse.
Følg Charlotte Holst Andersens blog
Følg denne blog via RSS-feed
Log ind med NemID
Du kan altid bruge dit NemID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit NemID