HK.dk logo

06. januar 2015

Grafiske målsætninger

Grafiske Målsætninger for det nye år

Hvilke grafiske drømme og mål har du for det nye år? Har du lavet en liste eller har du lavet aftaler om målsætninger i dit netværk for at sætte noget på spil? Her får du 5 forslag til dit kreative liv.

Forandring fryder, lyder det gamle mundheld, og der er altid noget med tiden omkring nytårsskiftet, der inviterer til nye tiltag, nye udfordringer og nye mål. Med dem måske også tid til at vælge noget fra, som ikke længere tjener et formål.

Her får du ideer til 5 punkter, der kan skubbe til din kreativitet og samtidig får du et resume af nogle af årets store grafiske højdepunkter.

 

Deltag i en grafisk festival

Der kommer flere og flere at vælge imellem både i Europa og i USA. Måske har du allerede en favorit festival, måske har du endnu til gode at opleve din første grafiske festival... her får du et par ideer til hvilken grafisk festival, der passer ind i dine planer og til din stil. Helt sikkert er det, at du vil blive kreativt inspireret og få rig mulighed for at netværke.

Grafisk festival - 5 stk. med spændende navne:

  1. OFFSET - 6.-8. marts i Dublin.
  2. Typo Berlin - 21.-23. maj.
  3. ADC Festival - 27.-29. april, Miami Beach
  4. HOW Design Live - 4.-8. maj, Chicago
  5. OFFF Barcelona 28.-30. maj

OFFF Barcelona som HK grafisk kommunikation besøgte i maj, er en 3-dages grafisk festival med alle de store navne og masser af kreativ inspiration. Her var bl.a. Seb Lester, Oliver Jeffers, Joshua Davis, ManvsMachine og PostPanic nogle af mine favoritter på podiet. De fortalte om drømmeprojekter, om mareridt som inspiration og om at banke for det grafiske fag.

Til dette års OFFF Barcelona kan du bl.a. opleve:
Gemma O’brien(her i en video), Hush Studios, Pat Perry Art, Noelina LozanoThe Mill og svenske Snask som vi havde fornøjelsen af at møde, da de besøgte We Love Graphic Design i 2012.

 

Bryd en vane

Om der er tale om en fysisk vane, som f.eks. at dyrke motion hver uge, eller der er tale om en psykisk vane, som f.eks. at styrke din kreative selvtillid, så gælder det, at en vane kan brydes ved at indføre en ny vane. Er det blevet en vane for dig, at arbejde 10 timer dagligt, trænger du måske til mere tid til dig selv. Er det blevet en vane for dig, at være unødigt kritisk med dit eget arbejde, er det måske tid til at spørge en anden til råds om dit arbejde. Har du for vane at tage scenen fra dine kolleger, når I præsentere, så prøv at holde dig i baggrunden, og se hvad der sker. Omvendt hvis du plejer at gå i eet med tapetet når der præsenteres løsninger, så tag teten og bryd med en vane og et selvbillede, der måske ikke tjener dig mere. Vær modig og tag de første skridt.

Hvilken vane har du lyst til at bryde i år?

 

Udforsk et nyt område

Er der et område eller felt, du længe har drømt om at udforske eller genopdage, så er det tiden nu. Måske havde du i skoletiden eller i fritiden et talent, som du ikke længere bruger eller udvikler. Er det på tide, at tage fat i det igen og se om det kunne give dig en uventet kreativ udvikling? Har du lyst til at udforske et nyt område uden at vide hvilket, så er det en god ide at holde øje med de tilbud, der kommer fra HK grafisk kommunikation.

I år har der været mulighed for at lære handlettering - det håndtegnede ord, lommefilm -optagelse og -redigering af små film, ligesom der var flere tilbud på årets Shopworks. Her var der mulighed for at vælge animationsteknik, lommefilm, koldnålsradering og designertoys som en dags-workshop. Se mere her på et tidligere blogindlæg og vær med til at præge dette års Shopworks tilbud via facebooksiden.

Shopworks er en 1-dags workshop, der afholdes en lørdag i København.

 

Sig 'ja'

Kender du det, at du nogle gange siger 'nej' i ren og skær refleks? Måske er det tid til at sige 'ja' til mere end du har gjort før? Det kan vise sig at bringe din kreative udvikling ind på helt nye felter.

'Ja' var hvad kunstneren, Wes Lang endte med at sige, da ARoS Kunstmuseum for 120. gang spurgte ham, om han ville udstille sit studie i Aarhus. Han sagde også 'nej' rigtig mange gange og til mange andre museer, men endte altså i sidste ende med at sige 'ja' til ARoS udstillingen 'The Studio', der kørte i 2014. Udstillingen var et af årets absolutte, grafiske højdepunkter for mig, og da den jo desværre ikke længere vises på ARoS, har jeg fundet en lækker video til dig her, af 'I do art' fra Wes Lang udstillingen The Studio på ARoS.

Wes Lang var i øvrigt også kunstneren, der designede turné materiale til Kanye West og hans Yeezus Tour, ligesom han lavede en customized Just Married udgave af 'his & hers' læderjakke til brylluppet imellem Kanye West og Kim Kardashian. Her en Google billedesøgning på Wes Lang.

 

Vær tro imod din kreativitet

Uanset om det drejer sig om mere alene-tid eller mere tid til fælles projekter eller hobbyprojekter, så lav aftaler med dig selv om at skabe tiden til det, du har brug for. Ved at afsætte tid til det i din kalender, er der større chance for, at du faktisk også gør det, du har brug for. Lyt til dine indre, kreative behov og stol på, at de vil dig det godt. Føler du en pludselig indskydelse til at gå i biografen for at finde inspiration, så giv dig selv den kreative gave. Vær åben overfor kreativiteten.

Hvad kan du gøre allerede i dag?

 

Commitment

Måske sidder du og tænker, hvad med 'commitment'? Commitment eller forpligtelse er et helt fantastisk begreb og jeg vil forpligte mig til, at give dig spændende interview her på bloggen. Første interview i rækken bliver med en kendt farveekspert på verdensscenen, der arbejder tæt sammen med PANTONE. Det interview ser jeg selv meget frem til at lave og til at give dig i dette nye år.

Godt, kreativt nytår! 

Arrangementer Udvikling
Charlotte Holst Andersen - HK fagforening

Charlotte Holst Andersen

Freelancer

HK Grafisk Kommunikation

Jeg er uddannet i reklamebranchen og har været i det grafiske fag igennem flere år. Med en PBA i Webudvikling er løsningerne med tiden blevet mere tekniske. For et par år siden supplerede jeg min webuddannelse med en coachinguddannelse.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Log ind som medlem