HK.dk logo

14. august 2015

Ny kreativ inspiration

Ny kreativ inspiration

Det er et helt normalt event i USA i flere af de store grafiske organisationer og netværk. Men hvor går du hen for at få inspiration til din kreativitet og få en professionel evaluering? 

Stil og design er individuelt, ligesom smag og æstetik også er det, i en eller anden grad. Men hvem evaluerer din kreative stil og giver dig konstruktiv feedback?

I USA er det helt normalt at møde op i netværk og kreative klubber med sit kreative portfolie under armen, for at blive bedømt, evalueret og få feedback af en ekspert. Der er også en helt anden mentalitet og konkurrence i USA end her i Danmark, men er portfolie evaluering, noget vi mangler herhjemme? Online evaluering fra andre brugere via Behance portfolie eller andre online netværk giver en god mulighed for at få sit arbejde evalueret. Men det er ofte en lidt flygtig og hurtig feeedback, hvor den personlige ansigt-til-ansigt snak, giver lejlighed til en dybere dialog.

Hvad er gevinsten?

Her ser du gevinster ved at få en ansigt-til-ansigt evaluering fra en ekspert:

  • mulighed for udvidet dialog
  • opdag nye sider af dit talent
  • bliv skarp på dit talent
  • få ideer til hvor dit fokus bør ligge
  • inspiration til brancher, der efterspørger dit talent
  • ideer til videreudvikling
  • inspiration til næste step i din kreative udvikling
  • se dit talent og dine evner i et nyt lys
  • hvad du ikke skal fortsætte med at gøre
  • du udfordrer dig selv

 

Spørg en ekspert

Har du nogensinde fået bedømt, gennemgået og gransket dine kreative værker af eksperter? Her får du et eksempel på, hvordan et møde med en ekspert, kan udvikle din kreative stil og give dig mere fokus på, hvordan du sætter dit eget aftryk på dine design.

Som eksempel får du min oplevelse fra et møde med en ekspert evaluering, indenfor et nyt område for mig, fra da jeg begyndte at fotografere.

Igennem et netværks-event mødte jeg en professionel fotograf, som jeg spurgte efter råd og vejledning hos. Hun foreslog at vi mødtes en dag, så hun kunne se mine fotografier og komme med sin vurdering og ekspertviden. Jeg samlede en bunke af mine trykte fotografier, og fik hende til at vurdere og bedømme fotografierne. Hun udvalgte ret hurtigt 5-10 fotografier, og lagde dem i en række for sig og sagde:

 

Det her er dit personlige udtryk. Det er den stil, du skal gå videre med i din kreative udvikling.

Hun gav mig derpå også nogle forslag til, hvilke virksomheder der kunne have brug for den type fotografier.

Jeg kunne ikke selv have udvalgt de fotografier fra, i min egen samling. Måske kunne jeg i et netværk have været med til at finde en rød tråd i mine fotografier eller i en anden deltagers værker, men man bliver altid lidt blind på sin egen stil. Især når vi kaster os ud i en ny måde, at udøve vores kreativitet. Man kan sige, at den professionelle fotograf kom til at fungere som en mentor mere end en evaluator. Jeg fik brugbar viden med til min udvikling, og tænker stadig på oplevelsen som en rigtig god og givende oplevelse.

Synes du, vi mangler portfolie aftener i HK grafisk kommunikation?

Husk at vi altid gerne modtager ideer og ønsker til workshop, kurser og foredrag, du kunne tænke dig at deltage i HK grafisk kommunikation. Du kan komme med dine forslag via facebooksiden eller du er velkommen til også at skrive her på bloggen.

Husk også at der snart er freelancer event, hvor du måske kan udfordre dig selv med at finde en i netværket til at bedømme din portfolie.

Charlotte Holst Andersen - HK fagforening

Charlotte Holst Andersen

Freelancer

HK Grafisk Kommunikation

Jeg er uddannet i reklamebranchen og har været i det grafiske fag igennem flere år. Med en PBA i Webudvikling er løsningerne med tiden blevet mere tekniske. For et par år siden supplerede jeg min webuddannelse med en coachinguddannelse.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk