HK.dk logo

11. november 2013

Hold fokus på målet

Det gælder om at holde hovedet koldt, når talen falder på reformen af erhvervsuddannelserne. Det vigtige er, at vi om få år kommer til at mangle dygtige faglærte, samtidig med, at færre unge vælger en erhvervsuddannelse.

Formålet med reformen af erhvervsuddannelserne er at gøre dem mere attraktive. Frem mod 2020 kommer Danmark til at mangle unge der kan bruge både hænder og hoved, ja faktisk op imod 30.000 af slagsen. Derfor skal de unge kunne se mulighederne i at gå denne vej.

Erhvervsuddannelserne skal tiltrække de unge ved at udvikle dem og gøre dem i stand til at varetage de mange spændende jobs, som ligger inden for de erhvervsfaglige områder. Derfor skal der være et udviklende og inspirerende miljø, hvor de unge kan udfolde sig kompetencemæssigt og socialt, og hvor de bliver udfordret til at få det maksimale ud af deres evner.

En anden del af debatten handler om de unge, som i dag ikke lærer nok i folkeskolen. Men det er slet ikke erhvervsuddannelsernes opgave at indhente det, som nogle af de unge ikke har fået med sig fra folkeskolen. Det har vi andre udmærkede tilbud til, fx produktionsskolerne og den foreslåede fleksuddannelse.  

Bloggere

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk