HK.dk logo

20. januar 2014

Tag nu de ledige seriøst!

I HK Hovedstaden har vi gennem længere tid fået henvendelser fra medlemmer, der føler sig fanget i arbejdsløshedssystemet. Når vores medlemmer har været på fire-ugers jobsøgningskursus hos den anden aktør AS3, bliver de opfordret til at spamme virksomheder med cv'er og uopfordrede ansøgninger.

På avisen.dk og hos en lang række andre medier kan man i dag læse nærmere om problemerne.  Ledige opfordres til at spamme med ansøgninger, der ikke er målrettet den enkelte virksomhed. Det er der ikke nogen, der kan være tjent med - hverken de ledige eller de virksomheder, hvis indbakker belastes af de mange ansøgninger.

Vi har brug for, at systemet rent faktisk hjælper de arbejdsløse til at få dét, som de så brændende ønsker sig: nemlig et job og muligheden for at bidrage og forsørge sig selv. Rigsrevisionen har påvist, at de kommunale jobcentre er bedre til at få de ledige i job end de private virksomheder, der jo skal tjene penge på det. Så lad os få koncentreret arbejdet med at hjælpe de arbejdsløse til et varigt job hos dem, der ikke skal tjene penge på jobkurser. Jobbet varetages bedst i kommunernes jobcentre og de a-kasser, der er sat i verden for at varetage medlemmernes interesser. Det er mit store håb, at den kommende reform af beskæftigelsessystemet vil byde på et endeligt opgør med jobfirmaerne.

Bloggere

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk