HK.dk logo

16. juni 2015

Tak til alle luftens helte for deltagelse i går

Jeg blev spurgt af en yngre kvinde, hvorfor HK er på gaden. Jeg svarede, at det handler om at vise solidaritet, når HK Hovedstaden vælger at støtte kampen for ordentlige arbejdsforhold for de ansatte i Ryanair - både i Kastrup og i det hele taget.

Det er nemlig vigtigt at vise, at vi ikke vil finde os i de arbejdsbetingelser, Ryanair byder sine ansatte. En løn på 10.000 kr., ingen barsel, urimelig tryghed i ansættelsen er bare nogle af uhyrlighederne. 

For en overenskomst er så utrolig vigtig for det enkelte menneske. Overenskomst giver frihed - den reelle, virkelige frihed og ikke den liberalistiske floskel-frihed, som Ryanairs dyre advokater og spindoktorer strør om sig med. 

Overenskomsten sikrer basale rettigheder i jobsituationen, så man kan koncentrere sig om sit arbejde, passe sin familie, har råd til sin bolig, holde ferie med børnene, udvikle sig som menneske. 

Det er igennem den danske model, som vi har kæmpet for i årevis, at vi alle får fælles frihed. Den danske model er det faste grundlag under det danske velfærdssystem, og det er den, der er i spil her. 

Nu er det op til Arbejdsretten at afgøre, om vi får lov til at kæmpe for de rettigheder, som bør gælde på alle danske arbejdspladser. 

Vi får svaret inden fire dage.

Bloggere

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk