HK.dk logo

25. juni 2015

Opfordring til DF efter valget

De danske vælgere har stemt. Der skal først og fremmest lyde et tillykke til Dansk Folkeparti, som er blevet det største borgerlige parti samt det næststørste parti i Folketinget. Det forpligtiger.

På mine medlemmers vegne har jeg store forventninger DF’s politiske udmeldinger i valgkampen og partiets formåen til at skabe resultater i tiden, der kommer.

Muligheden for en bred, borgerlig regering er allerede bristet, og nu ser det ud til, at Danmark får en mindretalsregering bestående af V og DF. Måske, hvis altså DF vælger at træde ud af det politiske skyggeland og ind på scenen i det spotlys, vælgerne netop har tildelt dem.

Rød blok var tæt på at vinde valget, men noget tyder på, at de radikales kurs i valgkampen med partout at skulle at repetere partiets grundlæggende DNA med bl.a. lempelse af boligskat skræmte mange vælgere væk, bl.a. den lille boligejer. DF har i dette folketingsvalg været gode til at tale til danskere i alle dele af landet; kortet med indvandrerfrygt og generel velfærdsutryghed blev trukket, og særligt til borgere i udkantsdanmark, hvor husenes værdi er omvendt proportionale med muligheden for job og karriere.

Med et usælgeligt hus på hånden og uden politiske visioner, fra hverken lokalt hold eller fra Folketinget, fastholdes borgeren i et fængsel både i tanke og distance. Der er ikke råd til at flytte familien til et dyrt hus i storbyerne, for hvor skulle de penge lige komme fra?

Tag ansvaret på jer, DF, og gå i regering, så de løfter, som I har givet danskerne, også bliver nogle, I får ført igennem ved egne ministre. At falde for fristelsen og lurepasse på sidelinjen for at liste jeres politik igennem alligevel, er ikke den tillid værdig, som vælgerne har vist jer.

I HK Hovedstaden vil I møde velvilje, hvis f.eks. jeres løfter om en halvering af genoptjeningsperioden for dagpenge bliver gennemført. For vores medlemmer har entydigt fortalt os, at emner som bedre dagpengeregler, at styrke mulighederne for job og uddannelse, arbejde for at alle har et godt arbejdsmiljø og ordentlige arbejdsvilkår er noget, der optager dem meget.

Det vil vi se som en god begyndelse for en forbedring af de stramme dagpengeregler, som den røde regering var fastlåst af de radikale af.

Vi ser også positivt på jeres udmelding om 0,8 procent vækst i det offentlige, som vi håber, I vil gennemføre og dermed sparke Venstres nulvækst-ideer til hjørne. Vækst i det offentlige vil ud over forbedret service og tryghed til borgeren også glæde rigtig mange af HK’s medlemmer i deres bestræbelser for at give kvalitet og effektivitet.

Endelig håber vi, at I forsat vil kæmpe mod social dumping, som I tidligere har meldt ud. Arbejdsgivere, men også underleverandører, skal forpligtes til at leve op til overenskomsterne. I HK Hovedstaden støtter vi aktuelt underbetalte medarbejdere i Ryanair-retssagen mod diccountflyveselskabet, en kamp som er et bevis på, at den danske model skal og bør være den eneste måde at hyre arbejdskraft på i Danmark. Her forventer jeg også, I sætter politisk handling bag jeres ord.

Så Kristian Thulesen Dahl, velkommen til ansvaret.

Arbejdsmarked Politik

Bloggere

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Lukket i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Lukket i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

... eller skriv til os her

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

... eller skriv til os her

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Har du glemt din adgangskode?

Få tilsendt en ny kode på sms eller email.

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk