HK.dk logo

11. januar 2016

Forslag til V-regeringens nytårsforsæt for 2016

Dette blogindlæg blev bragt som debatindlæg i den trykte udgave af Politiken 9. januar 2016.

For flere danskere blev 2015 året, hvor de fandt sig et nyt job. Enten fordi de skiftede det nuværende ud med et nyt, eller også fordi de gik fra arbejdsløshed til et job. Henover 2015 har arbejdsløsheden været for nedadgående, og det er utrolig glædeligt. Hver gang ét af mine medlemmer går i job, bliver jeg glad på deres vegne.

Det gør godt at bidrage til noget, at være en del af et fællesskab og et team. På den mere materielle side kan et job måske endda betyde, at man kan blive boende i sit hjem, og at der er penge på kontoen til at holde børnefødselsdag, komme til tandlæge eller købe sig en vinterfrakke.

Men der er stadig ifølge den seneste opgørelse fra Danmarks Statistik 119.000 danskere, der står uden job. Og det er ikke godt nok.

Regeringens mantra er, at det skal kunne betale sig at arbejde og lader slippe ud mellem sidebenene, at det ikke er alle, der har lyst til at arbejde. Sådan mener jeg ikke, det er.

Jeg tror på, at langt de fleste mennesker er flittige og har lyst til at tage fat i det spirende opsving. Jeg kan i hvert fald på baggrund af mine knap 90.000 medlemmer, hvor flere slås med arbejdsløshed, sige, at de er klar og tager gerne fat, når der skal arbejdes for vores fælles velfærd. I stedet for konstant at være optagede af, hvordan de øger arbejdsudbuddet med fx sænkelse af kontanthjælpsloftet, lavere integrationsydelse etc. bør regeringens ambitioner for 2016 være at skabe endnu flere jobs.

Det er derfor med stor forventning, at jeg ser frem imod trepartsforhandlingerne i foråret, hvor jeg på mine medlemmers vegne håber, at det er skabelsen af flere jobs – også til nytilkomne der lægges vægt på, men også uddannelse og kompetenceudvikling af den kommende og eksisterende arbejdsstyrke. Det er i arbejdsstyrkens viden og kunnen, at landets konkurrenceevne grundlæggende ligger.

Det skal der nogle gode aftaler på plads om mellem arbejdsmarkedets parter.

Uddannelse og kompetence er også vigtig, hvis man som arbejdstager skal kunne holde til et langt arbejdsliv, hvor man måske kan blive nødt til at helt skifte spor undervejs.

Arbejdsmarked Ledig Trepart

Bloggere

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk