HK.dk logo

19. august 2016

Nu får arbejdsgiverne chancen for at sikre fremtidig arbejdskraft

De netop overståede trepartsforhandlinger giver anledning til en vis portion optimisme. Der er mange elementer, som vi i fagbevægelsen kan være glade for. Et af dem er, at der skal oprettes flere praktikpladser. Det er noget, som vi i HK Hovedstaden har kæmpet for længe.

En erhvervsuddannelse skal afsluttes med et praktikforløb. Det er jo netop en af styrkerne med en erhvervsuddannelse – at der er en vekslen mellem teori og praksis, og at man kommer ud på arbejdsmarkedet med praktiske færdigheder. Vi er som samfund ansvarlige for at sikre, at unge ikke skal affinde sig med en fremtid, der i bedste fald er usikker. For hvem vil begynde på en uddannelse, som man ikke er sikker på at kunne færdiggøre? Ville en gymnasieelev vælge gymnasiet uden at have garanti for at det var muligt gennemføre 3.g?

Og som om de unges fremtid ikke er grund nok. Vi står i øjeblikket over for en alvor udfordring med et uddannelsessystem, der ikke matcher det, som Danmark har brug for, nemlig faglært arbejdskraft. I 2030 kommer vi til at mangle 90.000 faglærte. Det er et stort problem, der også skal tages hånd om. Ifølge LO kræver det, at der skal oprettes 8.000 flere praktikpladser til de helt unge hvert år.

Derfor skal vi gøre erhvervsuddannelserne til et positivt tilvalg. Og det siger sig selv, at det har afgørende betydning for uddannelsesvalget, at man også kan færdiggøre sin uddannelse.

Så det er hjælp til selvhjælp kære arbejdsgivere. Nu får I en enestående chance for at sikre jeres fremtidige arbejdskraft – og samtidig bidrage til det danske uddannelsessystem. Nogle gør det allerede af egen fri vilje, men andre vil forhåbentlig se fornuften i også at tage elever ind i praktik – og tilmed også blive økonomisk honoreret for det.

Hvad er der at vente på?

Arbejdsmarked Trepart

Bloggere

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk