HK.dk logo

21. februar 2014

En frisk start med en ny regering

Jeg håber, det bliver det sidste ministerhold inden valget. At der nu bliver den fornødne ro og stabilitet på Christiansborg til, at regeringen kan få lov at arbejde og opnå de resultater, der ligger i pipeline, skriver Kim Simonsen.

I starten af februar fik vi en ny regering.

Det kunne ligne en ministerrokade, men det var reelt en ny regering med nyt og ændret parlamentarisk grundlag. Efter megen tumult og en uskøn SF-exit står Danmark nu med en SR-regering og et tre uger gammelt ministerhold.

Jeg håber, det bliver det ministerhold sidste inden valget. At der nu bliver den fornødne ro og stabilitet på Christiansborg til, at regeringen kan få lov at arbejde og opnå de resultater, der ligger i pipeline.

Der skal ikke herske tvivl om, at regeringen har skabt resultater frem til nu. Mange endda. Men den kommende tid vil kræve hårdt arbejde af et mindre hold, og her har HK klare ønsker til regeringen:

  • En reform af hele beskæftigelsessystemet venter. HK ønsker, at det ineffektive kontrolregime skal afskaffes, og at beskæftigelsesindsatsen tilrettelægges efter den enkelte ledige. Tidligere skatteminister Carsten Koch og hans ekspertudvalg har afleveret en rapport med anbefalinger. Nu er det op til politikerne at finde ud af, hvilke de vil følge.
  • HK ønsker, at også det offentlige arbejdsmarked skal være et helt almindeligt arbejdsmarked med helt almindelige job på helt almindelige vilkår. Fx er næsten 13 procent af de ansatte på HK’s område i kommunerne ansat i en eller anden form for ”ordning”. Det er mennesker i løntilskud, i seniorjob eller andet. Og det er både godt og fint, at det offentlige løfter en vigtig opgave. Men mens det offentlige ansætter folk i støttede ordninger med den ene hånd, så fyrer både kommuner og stat med den anden. Dét har vel aldrig været meningen, og det håber vi, regeringen vil tage hånd om.
  • Det går i skrivende stund bedre med ledigheden. Ledighedstallene falder, men man skal fortsat udelukkende kigge på højre side af kommaet for at finde de glædelige nyheder. Derfor er det også vigtigt, at regeringen stadig har fokus på vækst og initiativer, der sætter gang i hjulene. Netop nu sidder den såkaldte produktivitetskommission og grubler over, hvorfor Danmark halter bagud i forhold til resten af den vestlige verden, når det handler om vores produktivitet. Snart udkommer den med anbefalinger til, hvordan vi kan komme op på siden af andre vestlige lande. Vi håber, at det arbejde, der følger efter produktivitetskommissionens afsluttende rapport, ikke kun kommer til at handle om at sænke mindstelønnen til tysk niveau og at effektivisere produktiviteten. HK håber, at regeringen vil tænke ud af boksen – vil tænke i ny produktion og ikke kun i mere effektiv produktion.

Jeg håber på, at det hold, som udgør Helle Thorning-regeringen 2.0 er ”valgholdet”. For hvis det er ”valgholdet”, så er der en chance for, at de ønsker at skabe resultater, der rent faktisk får vælgere til at stemme på dem.

Det ser vi frem til i HK.

Politik

1 Kommentarer


Annette Christiansen

27 februar 2014 18.52

Godt med det HK Handel vil gøre! Men meget skidt med den ringe, for ikke at sige, ikke eksisterende fokus, HK Handel har på den uretmæssige og kolde /kyniske måde kommende efterlønstagere - født midt halvtredserne -er blevet i den grad røvrendt for. HVORFOR hører vi ingen forargelse af den behandling af ofte ufaglærte /kortuddannede især kvinder- HVORFOR er det i orden, at forringe en "købt og betalt" aftale gennem masser af år for denne gruppe? De bliver pelset og psykisk mishandlede.

Som ansat i detailhandlen siden mit 17 år er nu 58.......lukker min arbejdsplads gennem 28 år. Jeg er nu i den kedelige situation at mit selvskabte job er elimineret. Under de gamle vilkår ville jeg ha' haft en 4 årig periode, hvor jeg kunne få dagpenge, hvis der ingen job var at få. NU! er denne aftale forringet 50% fra 4 år til 2år......Herefter ville jeg som 60 årig kunne tage min efterløn, som jeg altid har vidst kunne blive min buffer, hvis ledighed eller nedslidning skulle krydse min vej.

Det er ikke min situation nu! Jeg har mistet et job som har været mit halve liv. Jeg kan havne i risikozonen, hvilket vil sige kun 2 år dagpenge.

Netop den aftale som efterlønnen med sin seniorjobordning- gav mig og alle andre aftalekøbere af tryghed og ro på omkring fremtidig økonomi - er nu under nedbrud helt og aldeles smadret og slet ikke den aftale vi "købte" og stadig indbetaler til.. Efter min bedste overbevisning er det kriminelt, at forringe en aftale som er indgået og indbetalt til over mange år.Hold da op hvor HK ikke får point for ikke at kæmpe og råbe højt ved den svinestreg,I svigter de svageste og de ældste af jeres medlemmer.Jeg er i den grad frustreret over at måtte se frem til. 4.5 år i uvished omkring min arbejdssituation.Jeg kan ikke gå som 60 årig men først som 62.5 årig. I den periode vil værste cases være, at jeg efter 2 års ledighed ikke er berettiget til nogen seniorjob!

Ellers den rigtig gode grund til at jeg valgte at fastholde min efterløn da regeringen LOKKEDE med skattefrie udbetalinger da hajangrebet på efterlønne blev igangsat. Jeg ville passe på mig selv og min fremtidige økonomi. NU ! er jeg netop kommet hjem fra et møde på JOBNET hvor der blev oplyst at der fremadrettet Ikke ville være nogen seniorjob til mig og de øvrige i samme situation. Kan det virkelig være rigtigt? Skulle det være det så må jeg igen sige at jeg føler et KÆMPE svigt fra HK og øvrige fagforeningers side.HVAD har i gang i? Er I ikke jeres dyrt betalende medlemmers frontkæmpere imod dybt acociale og kyniske beslutninger foretaget at politikere som ingen fornemmelse har for den barske verden mange danskere må forsøge at overleve i........

Kan kun appelere til forbundets etiske og forhåbentlige moralske kompetencer og sige! Få så fingeren ud og træd i karakter over for jeres mishandlede og klemte efterløns bedragede medlemmer.

Når vi så alle kan huske, at massakren blev foretaget fordi daværende regering mente, at opsvinget var lige rundt om hjørnet og at vi ville komme til at stå med et stort arbejdstager hul.Det var FORKERT set.

Når så vi også alle kan huske, at der blev hævdet at efterlønnen ikke var rentabel! Ja, så må man bare ryste på hovedet,Svend Auken fik jo tilføjet at indbetalingerne til efterlønnen skulle holdes ude af andre "pengemaskiner" så det var sikret, at den var økonomisk bæredygtig.
IGEN har "nogen" manipuleret med de reelle fakta.

Jeg vil bare spørge ! Hvad tror I, at fremtidens historikere vil skrive om den UHØRTE MANGEL PÅ moral som kyniske politikere og fagforeningsmennesker uden blusel forringede deres medlemmers økonomier med?

Det var ordene

Annette Mandal Christiansen


Historik

Kim Simonsen - HK fagforening

Kim Simonsen

Forbundsformand

HK

Jeg er optaget af det, der berører HK'ernes arbejdsliv. Mit største fokus er på uddannelse, politik og arbejdsmiljø. Lige nu bruger jeg rigtig megen tid på at sikre nogle bedre erhvervsuddannelser, så flere unge kan få en god uddannelse.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Opdatér kommentar

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

... eller skriv til os her

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

... eller skriv til os her

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Har du glemt din adgangskode?

Få tilsendt en ny kode på sms eller email.

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk