HK.dk logo

07. oktober 2014

Økonomer støtter HK: Et trygt dagpengesystem fører til vækst

Et trygt dagpengesystem skaber ikke bare velfærd, men øger også produktivitet og beskæftigelse. Det er blandt de ting, som Det Økonomiske Råd fremhæver i den nyeste rapport. Økonomerne bekræfter, hvad vi hele tiden har sagt. Og jeg håber, politikerne lytter.

Dagpengesystemet er vigtigt for produktiviteten i det danske samfund – og for beskæftigelsen, fremhæver Det Økonomiske Råd.

Et trygt dagpengesystem, som folk stoler på, sikrer et fleksibelt arbejdsmarked og betyder større lighed i samfundet, hedder det i Rådets rapport.

Det glæder mig, for vi ved, at alle kan blive ramt af ledighed. Og når det sker, skal der stå et trygt og effektivt system klar til at støtte folk, til de får et nyt arbejde.

Flere steder i rapporten fristes jeg næsten til at sige: Hvad sagde vi.

Økonomerne påpeger, at dagpengereformen fra 2010 har medført, at alt for mange mister dagpengeretten. 41.000 er indtil nu faldet ud af det system, som de stolede på. Mange har betalt til ordningen i årtier og bliver nu smidt ud efter to. Det kan vi simpelthen ikke være bekendt.

Økonomerne siger klart, at hvis genoptjeningskravet mindskes, sikrer man, at flere ledige vil tage midlertidig ansættelse.

Desværre har mange danske politikere gjort det modsatte af, hvad Det Økonomiske Råd anbefaler. Midt i en krisetid har man halveret dagpengeperioden og fordoblet den tid, det tager at genoptjene retten til dagpenge. Det giver ingen mening.

Jeg håber derfor, at politikerne vil lytte til økonomerne og nærlæse rapporten. For så kan man næsten kun komme til den konklusion, at det skal som et minimum bør gøres lettere at genoptjene retten til dagpengene.

Vores arbejdsmarkedsekspert har gennemgået rapporten. Læs vores analyse her:

Notat om vismandsrapporten: Dagpenge skaber værdi

 

Bloggere

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk