HK.dk logo

25. august 2015

Fornyelse af Fællesskabet

Formand Kim Simonsen Stående

Om to måneder er der formandsvalg i LO, og det er ikke lige meget, hvem der bliver formand.

For mig er fællesskab, når jeg bliver til vi. Når vi er stærkere sammen end hver for sig. Det oplevede jeg som fagligt aktivt for første gang i firserne, hvor jeg som skatteassistent og talsmand for Tillidsmandsringen i 1985 i Grenå kæmpede side om side med havnearbejderne og andre privatansatte mod den daværende regerings uretfærdige nedskæringer på sociale ydelser.

Dengang var det en kamp mod ulighed og for fællesskab. En kamp, hvor alle lønmodtagere stod sammen om en fælles sag.

For mig at se er den kamp slet ikke slut endnu. Men hvis det skal lykkes lønmodtagerne at vinde de kommende års kampe med Christiansborg og EU og matche arbejdsgiverne, så er der behov for at forny fællesskabet mellem lønmodtagerne i Danmark.

Jeg er ikke tilfreds med det LO, vi har i dag. Jeg tror ikke på, at vores nuværende fællesskab er stærkt nok.

Den ene kandidat kan vel være lige så god som den anden, tænker du måske. Men nej. Mere af det samme er ikke godt nok. Lykkes vi ikke med at forny fællesskabet og ruste fagbevægelsen til fremtiden, så er jeg alvorligt bange for, at LO ender som et stykke fortid på Arbejdermuseet.

Min ambition er ikke ”bare” at være formand for 17 forbund. Min ambition er ikke ”bare” at være formand af navn. Min ambition har én vision, ét mål og én kurs. At medlemmerne af de 17 forbund skal føle sig stolte af at være i et fællesskab. Ikke et hvilket som helst slags fællesskab.

Men et fornyet fællesskab, hvor lønmodtagerne står sammen og forandrer noget sammen. Et fællesskab som ikke bare er medlemstal på et stykke papir. Min vision er et fællesskab, der kan mærkes på arbejdspladserne og på Christiansborg. Et aktivt fællesskab, der igen sætter den politiske dagsorden og ikke er til at komme udenom.

Hvis 1,4 mio. mennesker igen finder sammen om en fælles sag og taler med samme røst, så kan det mærkes, det kan høres og så gør det indtryk!

I HK besluttede vi os for at forandre os. Vi satte medlemmerne først og indrettede vores organisation efter det. I år har vi medlemsfremgang for første gang i 20 år. Den opskrift tror jeg også virker i LO.

Fornyelse af fællesskabet kommer ikke af sig selv. Og fællesskaber må aldrig tages for givet. Som formand for LO vil det være min vigtigste opgave at styrke fællesskabet hver eneste dag.

Bloggere

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk