HK.dk logo

08. december 2016

En pension du kan regne med

Danskernes pensionsalder er blevet ændret tre gange de seneste 10 år. Det dur ikke.

Et otium skal planlægges i god tid – du skal vide, hvor meget du skal spare op og hvor lang tid du har til at gøre det. Du skal vide, om dét, du sparer op, bliver modregnet med folkepensionen eller ej. Og du skal vide, ved hvilken alder du kan trække dig tilbage.

Når mulighederne for planlægning hele tiden ødelægges af reformer og blæser med skiftende politiske vinde fra Christiansborg, så skaber det helt unødig utryghed.

Helt uden grund.

For Danmark har ikke brug for et hæve pensionsalderen.

HK’s cheføkonom, Ole Just, har set på tallene, og det er ret tydeligt, at Danmarks økonomi er sund - også på langt sigt. Det giver de økonomiske vismænd ham i øvrigt ret i. Så hvorfor i alverden skal pensionsalderen hæves, hvis ikke bare det er for at få flere skattelettelser?

Den forventede, danske pensionsalder i 2040 vil være den højeste i hele Europa. I 2040 skal en dansker blive 5 år mere på arbejdsmarkedet end en belgier eller østriger. Det er helt unødvendigt.

Danske seniorer vil gerne arbejde. HK’s seniorer vil gerne arbejde. Hvis arbejdet giver mening, hvis arbejdsmiljøet er godt og hvis vi har en arbejdsdag med masser af spændende udfordringer og gode kolleger og ledere, så bliver vi gerne på arbejdsmarkedet til, vi er højt oppe i alderen.

Men vi skal have muligheden for at trække os tilbage, hvis kroppen eller psyken siger stop.

I HK vil vi gerne råbe politikerne op, for der har været for mange ændringer af pensionsalderen, og nu må det høre op. Det har skabt unødig utryghed.

De næste par uger holder vi derfor en lup op for den danske pensionsalder med det klare budskab til politikerne på Christiansborg:

Ro om pensionen.

Bloggere

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk