Helle Friis og billede af bestyrelsen i baggrunden til HK Handel Sjællands virtuelle generalforsamling i 2021

- Åh nej! 

Det var min første tanke, da vi måtte se i øjnene, at vi ikke kunne afholde vores generalforsamling med fysisk fremmøde.

Normalt ligger generalforsamlingen i februar eller marts, men med godkendelse fra HK’s Hovedbestyrelse valgte vi at udskyde den til 5. maj i håbet om, at Corona ville være på tilbagetog.

Det var vigtigt for os i bestyrelsen, at vi kunne mødes fysisk. HK Handels medlemmer har trukket et meget tungt læs gennem Corona. I butikker og på lagre er I mødt på arbejde, mens mange andre har arbejdet hjemmefra i sikkerhed for smitte.

Vi syntes, I fortjente en hyggelig aften sammen, hvor der blev kræset for jer.

Vi bakker selvfølgelig op om sundhedsmyndighedernes anbefalinger, men vi var alligevel lidt skuffede, da restriktionerne betød, at vi var tvunget til at holde virtuel generalforsamling.

Personligt var jeg spændt af flere grunde:

  • Vi ville blive den første sektor i HK Sjælland til at afholde generalforsamlingen virtuelt. Vi har nogle dygtige medarbejdere, som knoklede for at få styr på teknikken med mødeindkaldelser, link til mødet og systemer til afstemning. Men alligevel. Tænk, hvis det hele gik i sort, eller hvis en deltager ikke kunne komme på.
  • Og hvad med stemningen på generalforsamlingen? Ville det være hyggeligt at mødes på den måde? Og ville medlemmerne overhovedet have lyst til at deltage?

Heldigvis blev mine bekymringer for teknikken gjort til skamme. Alt fungerede helt, som det skulle, og jeg fik slet ikke brug for alle de far-jokes, jeg havde forberedt som underholdning, hvis vi skulle vente på langsomme systemer.

Stemningen var selvfølgelig meget anderledes end ved fysiske møder. Jeg savnede de uformelle snakke under middagen, hyggen i pausen og de gode grin, når vi spiller banko. Det var også lidt mærkeligt at holde bestyrelsens beretning foran et kamera uden at kunne se deltagernes reaktioner.

Men alt i alt synes jeg, det gik godt. Jeg har fået gode tilbagemeldinger. Jeg er glad for, at det lykkedes og stolt over vores medarbejdere og mine gode kolleger i bestyrelsen, som satte alle sejl til, for at vi skulle have en god aften. Og over vores medlemmer, som bakker op – også når vi kun kan ses på skærmen.

Tak for jer.

Valg til bestyrelsen

Vi har fået et nyt medlem i bestyrelsen. Velkommen til Palle Pedersen fra FTZ i Roskilde.

Derudover blev Annika Vevest Kjær fra Kvickly i Jyllinge og Poul Jensen fra Dagrofa Ringsted genvalgt som bestyrelsesmedlemmer og jeg selv som afdelingssektorformand.

Du kan læse mere om generalforsamlingen lige her