HK.dk logo

15. april 2015

Vi betalte din SU, Morten Østergaard - som tak skal vi arbejde et år mere

Politikere uden kendskab til de fleste danskeres virkelighed har igen udtænkt et forslag, som går ud over de kortuddannede og ufaglærte.

Pensionsalderen skal hæves allerede fra 2025.
Et forslag der kun kan komme fra og være udtænkt af akademikere og politikere, der først kommer på arbejdsmarkedet, når de er sidst i tyverne og sandsynligvis ikke engang har prøvet hårdt fysisk arbejde.
Politikere uden kendskab til den virkelighed, de fleste danskere lever i, og igen er det de kortuddannede og ufaglærte med den laveste indkomst, som skal sikre Danmarks fremtid som velfærdsstat. 

Jeg selv og rigtig mange af mine medlemmer, der er sidst i halvtredserne, kom i lære som 16-17 årige, ti år tidligere end de fleste af jer inde på Borgen fik jeres første fuldtidsjob. I de ti år betalte vi skat og var med til at finansiere den SU, der gjorde det muligt for jer at tage jeres uddannelse. 

I 2011 fik vi at vide, at vi skulle vente med at gå på pension, til vi var 67. Nu kommer du, Morten Østergaard, og siger, at vi skal vente et år mere. De fleste af os har nu været på arbejdsmarkedet i mere end 40 år og forventede at gå på pension om 10 år som 67-årige.

Hvor er solidariteten nu?
Kære Morten Østergaard. Hvor mange år har du været på arbejdsmarkedet, når du er 67? Forklar mig og mine medlemmer, hvorfor vi igen skal holde for. Hvad er grunden til, at du syntes, det var ok, vi betalte din SU, da du studerede, men ikke mener, vi skal have ret til at gå på pension, når vi er 67?
Hvor stor er det lige, forskellen på SU og folkepensionens grundbeløb er? Fakta er, at folkepensionens grundbeløb er 94 kr. højere pr. måned end SU. Vi var solidariske med dig og finansierede din SU, mens du gik på gymnasiet og på universitetet.

Hvor er solidariteten henne nu, hvor vi skal på pension?

Henny Fiskbæk

Formand

HK Privat Sydjylland

Jeg har et broget CV med to erhvervsuddannelser og mange forskellige job i hotelbranchen, spedition og fagforening. Jeg brænder for, at ansatte skal have ordentlige løn- og arbejdsvilkår. Det er ikke nogen selvfølge, har jeg lært gennem et langt arbejdsliv. Derfor er det pejlemærket for mit politiske virke i HK Privat Sydjylland.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk