HK.dk logo

26. maj 2015

Hundredvis af job reddet – eller er de?

Det er uforståeligt, at SF er imod at skrotte den planlagte reklameafgift. Flere hundrede sydjyske HK'ere kan miste jobbet, hvis afgiften indføres og svækker miljøvenlige danske trykkerier i konkurrencen med polske og tjekkiske.

 

Jeg kunne til min forundring læse i flere dagblade, blandt andet B.T., at SF er imod, at den planlagte reklameafgift skrottes.
SF’s gruppeformand Jonas Dahl begrunder modstanden med, at papirreklamer er en kæmpe belastning for miljøet, og at danskere får tusindvis af reklamer hældt ind ad brevsprækken hvert år, selvom de ikke har ønsket det.

Er Jonas Dahl ikke klar over, at de danske trykkerier – som f.eks. Stibo Graphic i Horsens - er de mest miljøvenlige, der findes?
Hvis Jonas Dahl virkelig mener noget med det, han siger - ”Vi er nødt til at gøre noget for miljøindsatsen, så vi fastholder en ambitiøs indsats” - skal han da netop støtte regeringen i at fjerne reklameafgiften.

I modsat fald betyder det bare, at opgaverne bliver flyttet til Polen eller Tjekkiet, hvor man med garanti hverken trykker på svanemærket papir eller bruger miljøvenlige farvestoffer.
Ydermere skal det hele så transporteres til Danmark i lastbiler, der belaster Co2-regnskabet.  

Om vi danskere får hældt tusindvis af reklamer ind ad brevsprækken, er vi da selv herrer over. Hvis jeg ikke ønsker reklamer, kan jeg sige Nej Tak. Det behøver jeg ingen barnepige til at gøre for mig.  

 

Tag på besøg hos Stibo
Jeg vil foreslå, at Jonas Dahl, i lighed med DF’s erhvervsordfører Hans Kristian Skibby (HKS), besøger Stibo i Horsens.
Her er jeg sikker på, at både HK-tillidsrepræsentant Claus Nørgaard og direktør Hans O. Damgaard vil vise rundt på virksomheden og fortælle, hvilke fatale konsekvenser reklameafgiften vil få:
Flere hundrede af HK Privat Sydjyllands medlemmer vil miste deres arbejde, fordi udenlandske trykkerier vil vinde ordrerne.

Et besøg ude i den virkelige verden, hvor man mærker konsekvensen af lovgivningen, er tilsyneladende det, der skal til. For den 25. november havde Østbirk Avis en artikel om HKS’ besøg, og her blev han citeret for, at ”Det er vigtigt, at den her lov bliver stoppet. Vi arbejder målrettet på at få stoppet afgiften straks efter næste folketingsvalg”.
Og fredag den 15. maj kunne jeg i Horsens Folkeblad se, at HKS glædede sig over, at regeringen ville stoppe reklameafgiften, og at den havde lyttet til de mange kritiske røster.

Det ser ud til, at det bliver DF og ikke SF, som skal lægge stemmer til afskaffelsen af en afgift, der ville have sendt 500-600 HK’ere på landsplan ud i arbejdsløshed.

 

Politik Arbejdsmarked

Henny Fiskbæk

Formand

HK Privat Sydjylland

Jeg har et broget CV med to erhvervsuddannelser og mange forskellige job i hotelbranchen, spedition og fagforening. Jeg brænder for, at ansatte skal have ordentlige løn- og arbejdsvilkår. Det er ikke nogen selvfølge, har jeg lært gennem et langt arbejdsliv. Derfor er det pejlemærket for mit politiske virke i HK Privat Sydjylland.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk