HK.dk logo

13. oktober 2015

Ryanairs tomme trusler

I Ryanair ved de godt, at der er penge at tjene i Billund. Derfor fortsætter de med at flyve fra lufthavnen – trods sommerens dommedagsretorik. Nu mangler de bare at få sig en overenskomst.

Ryanair har nu annonceret sit sommerprogram for 2016 fra Billund. Det irske selskab vil flyve på ti forskellige ruter fra Billund og regner med i alt at transportere 540.000 passagerer i løbet af hele året.

Dermed bliver konsekvensen af Ryanairs dramatiske lukning af Billundbasen ikke tilnærmelsesvis så slem, som Ryanair selv meldte ud med bulder og brag i sommer. Her lød det med dommedagsretorik, at passagerantallet ville falde fra 700.000 til 300.000. Men det var heldigvis tomme trusler.

For mig at se er det en ren tilståelsessag fra Ryanairs side. De har brugt en ganske normal sæsonneddrosling af ruter til at føre skræmmekampagne tidligere på sommeren.


Selvfølgelig er der penge at tjene
De fór ud med bål og brand og anklagede fagbevægelsen for at være skyld i tab af arbejdspladser, men de ville have lukket ruterne ned i vinterperioden under alle omstændigheder blot for at åbne igen til næste forår.

Selvfølgelig ved de godt, at der er penge at tjene i Billund. Derfor lukker de ikke forretningen, men fortsætter med at flyve fra lufthavnen. Og det er glædeligt.

Nu mangler de bare at få sig en overenskomst, så deres ansatte får ordentlige løn- og ansættelsesvilkår. Det ville også sikre en fri og lige konkurrence for andre virksomheder i luftfarten.


"Luftens Helte” har skrevet et takkebrev til alle, som støttede under sommerens konflikt. 
Læs det her.

Overenskomst

Henny Fiskbæk

Formand

HK Privat Sydjylland

Jeg har et broget CV med to erhvervsuddannelser og mange forskellige job i hotelbranchen, spedition og fagforening. Jeg brænder for, at ansatte skal have ordentlige løn- og arbejdsvilkår. Det er ikke nogen selvfølge, har jeg lært gennem et langt arbejdsliv. Derfor er det pejlemærket for mit politiske virke i HK Privat Sydjylland.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk