HK.dk logo

20. december 2016

Julehilsen

På tærsklen til det nye år er det tid at se frem på de nye muligheder og udfordringer, der kommer med overenskomstforhandlingerne.

Overenskomstforhandlingerne står for døren, og allerede nu er der udvekslet krav mellem os og arbejdsgiverorganisationen DI. Alle gør klar til forårets vigtigste forhandling. Industriens funktionær- og timelønsoverenskomst er toneangivende for den linje, der lægges for de andre overenskomstområder. Knap vil julemaden være fortæret og nytårsskytset skudt af, før den første forhandling finder sted.

Jeg vil gerne takke alle jer, der udfyldte postkortet og dermed var med til at give os forhandlere input til, hvad der var vigtigt for jer på jeres arbejdsplads. Rigtig mange af de input, I kom med, bliver omdrejningspunktet i de kommende overenskomstforhandlinger. De mere end 1000 postkortsvar jeg fik fra jer, er sammen med de næsten 12.000 svar fra resten af landet blevet kogt ned til en "fond" med 3 overskrifter:

  • Tryghed gennem mere uddannelse til flere.
  • Tryghed gennem nye muligheder for at indrette sine sidste arbejdsår, så flere kommer helskindet frem til en senere og senere pension.
  • Tryghed gennem nye muligheder for at afbalancere arbejdslivet og familielivet.

Vi har dog den udfordring, at der er en modpart - DI - som skal være enig med os.  Det er dog sjældent at vi er så uenige, at det resulterer i en storkonflikt, fordi I stemmer nej ved urafstemningen. Sidst, det skete, var i 1998, hvor vi ikke fik vores ønske om den 6. ferieuge opfyldt. Det resulterede i en storkonflikt, og dermed en strejke, der varede fra den 25. april til regeringsindgrebet den 6. maj.

Men lad nu julefreden sænke sig over landet og gå fortrøstningsfulde ind i det nye år. Mit faglige nytårsønske for 2017 vil være et overenskomstresultat I kan bakke op om.

Jeg ønsker jer og jeres familier en rigtig god jul og et lykkebringende 2017.

Henny Fiskbæk

Formand HK Privat Sydjylland

Privat

Henny Fiskbæk

Formand

HK Privat Sydjylland

Jeg har et broget CV med to erhvervsuddannelser og mange forskellige job i hotelbranchen, spedition og fagforening. Jeg brænder for, at ansatte skal have ordentlige løn- og arbejdsvilkår. Det er ikke nogen selvfølge, har jeg lært gennem et langt arbejdsliv. Derfor er det pejlemærket for mit politiske virke i HK Privat Sydjylland.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Log ind som medlem