HK.dk logo

08. juni 2017

Social dumping i fitnesscentret

Der er brug for bedre forhold for det stigende antal medarbejdere i landets fitnesscentre. Formand for HK Privat Sydjylland, Henny Fiskbæk, kommenterer her HK Sydjyllands artikel.

Du kan læse HK Sydjyllands artikel om de lokale fitnesscentre her.

Vi har efterhånden mange mennesker, der har fitness som deres levebrød. De skal selvfølgelig have ordentlige vilkår og de samme rettigheder som resten af arbejdsmarkedet. 

Der har de sidste 10 år været en enorm vækst i fitnessbranchen. Antallet af fitnesscentre er næsten fordoblet, og væksten er stadigt stigende. Samtidig er antallet af danskere, som er medlem af et fitnesscenter, steget med 176-206 % (estimeret ud fra fitnesscentrenes oplyste medlemstal). Denne udvikling er afspejlet i danskernes store og voksende interesse for fitness og at dyrke motion.

Den seneste opgørelse viser, at der i Danmark er 663 kommercielle fitness- og motionscentre.

Det er ikke i orden, at fitnessinstruktører kun bliver betalt for den tid, de er sammen med kunden. Der er jo et enormt forberedelsesarbejde forud for hver træningstime. Enhver kunde forventer jo et individuelt træningsforløb. Jeg skal som 61-årig ikke have det samme program som en ung kvinde på 25 eller en mand på 40.

Hvis man skal have et familieliv, med de økonomiske forpligtigelser det medfører, til at fungere, er det en stressfaktor uden lige aldrig at vide hvad, der kommer ind på kontoen. Er der nok til huslejen og daginstitutionen eller hvad med den fødselsdagsfest, jeg har lovet at holde for mit barn? 

Jeg betragter de arbejdsvilkår, Niklas fortæller om, som social dumpning, der kan måle sig med det Ryanair udsætter sine ansatte for. Der får piloterne og stewardesserne også kun løn for de timer, de er i luften.

Hvis vi skal bibeholde vækst og fremgang i Danmark, og råd til at gå i fitnesscenter, har vi ikke brug for et arbejdsmarked, hvor det er nødvendigt at samle flasker eller have flere jobs for at få til dagen og vejen.

Privat

Henny Fiskbæk

Formand

HK Privat Sydjylland

Jeg har et broget CV med to erhvervsuddannelser og mange forskellige job i hotelbranchen, spedition og fagforening. Jeg brænder for, at ansatte skal have ordentlige løn- og arbejdsvilkår. Det er ikke nogen selvfølge, har jeg lært gennem et langt arbejdsliv. Derfor er det pejlemærket for mit politiske virke i HK Privat Sydjylland.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk