HK.dk logo

29. august 2017

Nej tak til camouflerede topskattelettelser

Der spilles hasard med vores fremtidige velfærd, direkte imod hvad flertallet af danskere ønsker. Sådan opfatter jeg regeringens nye skatteudspil.

Alle mine advarselslamper blinker, når Hans Jørgen Whitta-Jacobsen, professor i økonomi og tidligere formand for Det Økonomiske Råd, er bekymret over finansieringen, som han advarer mod at finde i råderummet – altså de penge, regeringen forventer at have til rådighed i fremtiden. Penge, som indtil videre kun er luftkasteller på et regneark.

Afskaffelse af grænsen for beskæftigelsesfradraget lyder umiddelbart besnærende. Men er det nu et godt tilbud, når det kommer til stykket, og hvem bliver tilgodeset? En hurtig udregning fortæller, at det betyder skattelettelser til lønmodtagere, der tjener over 28.500 kr. i måneden. Og jo højere løn, desto større gevinst. Det betyder reelt, at ikke mange af de medlemmer, jeg repræsenterer, får glæde af afskaffelsen, og de der gør, vil få forsvindende lidt ud af det. Med andre ord; det er en forklædt topskattelettelse.

Det samme gør sig gældende for andre forslag. Tag bare den om fradrag for pensionsindbetalinger. Hvor mange almindelige lønmodtagere har luft i budgettet til at sætte ekstra ind på deres pensionsordning? Igen er det dem med de høje indkomster, der høster gevinsten.

Den markante ændring af registreringsafgiften er ikke spor bedre. Fremover skal der være en afgift på 100% for alle biler. Det betyder, at en Mercedes til 700.000 kr. bliver 100.000 kr. billigere, mens en almindelig mellemklassebil som Opel Astra kun bliver 13.000 kr. billigere. Der er forsvindende få af mine medlemmer, der har råd til en Mercedes.

Alle disse camouflerede topskattelettelser skal finansieres med nogle luftkasteller på et regneark. Der spilles hasard med vores fremtidige velfærd, med risiko for et hul i statskassen af ukendte dimensioner. Et hul som vore ældre, børnene, de ledige og syge kommer til at undgælde for.

Derfor: Nej tak til camouflerede topskattelettelser.

Politik HK-medlemmer

Henny Fiskbæk

Formand

HK Privat Sydjylland

Jeg har et broget CV med to erhvervsuddannelser og mange forskellige job i hotelbranchen, spedition og fagforening. Jeg brænder for, at ansatte skal have ordentlige løn- og arbejdsvilkår. Det er ikke nogen selvfølge, har jeg lært gennem et langt arbejdsliv. Derfor er det pejlemærket for mit politiske virke i HK Privat Sydjylland.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk