HK.dk logo

11. september 2017

Historisk mulighed for kompetenceløft på Lego

Det er en meget ubehagelig oplevelse at være på en virksomhed, der står foran en stor fyringsrunde. Derfor gør vi fra HK/Privat Sydjyllands side alt, hvad vi kan for at hjælpe vores medlemmer på Lego, som desværre har meldt ud, at der skal skæres mange stillinger væk.

Lige nu gør HK-tillidsrepræsentanterne sig klar til at gå til forhandlinger med virksomheden for at afbøde de værste konsekvenser af nedskæringerne. Det vil i praksis sige, at vi forsøger at forhandle antallet af forestående opsigelser så langt ned som muligt, blandt andet ved hjælp af tilbud om frivillige fratrædelser. Vi ønsker at sikre de bedste vilkår både for de medlemmer, som må forlade virksomheden, men også de, der er tilbage. Det gælder ikke kun kroner og øre, men i høj grad også tilbud om efter- og videreuddannelse.

Jeg håber, at Lego, som den professionelle virksomhed de er, vil fokusere på uddannelse så hurtigt som muligt og betragte den nuværende situation som en enestående mulighed for at give medarbejderne i hele virksomheden et kompetenceløft. Det vil sikre, at Lego og alle medarbejdere, uanset om de er på vej i nye job eller fortsætter på virksomheden, er rustet til arbejdsmarked 4.0.

Det er min opfordring, at Lego tænker alle de muligheder, der er i overenskomsternes kompetencefonde med, når de går til forhandlingsbordet. For medarbejdernes, Legos og det lokale erhvervslivs skyld.

Tags Kompetencer Uddannelse

Henny Fiskbæk

Formand

HK Privat Sydjylland

Jeg har et broget CV med to erhvervsuddannelser og mange forskellige job i hotelbranchen, spedition og fagforening. Jeg brænder for, at ansatte skal have ordentlige løn- og arbejdsvilkår. Det er ikke nogen selvfølge, har jeg lært gennem et langt arbejdsliv. Derfor er det pejlemærket for mit politiske virke i HK Privat Sydjylland.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Log ind som medlem