I sidste uge så jeg mig nødsaget til at kontakte Lisbeth Knudsen.

Den tidligere DR-redaktør er i dag strategidirektør i Tænketanken Mandag Morgen, som sammen med Tænketanken Concito har sat et meget spændende projekt i søen. De to tænketanke er nemlig gået sammen om at kortlægge fremtidens grønne arbejdsmarked og beskrive, hvad der skal til, for at arbejdsmarkedet kan følge med til en grøn omstilling.

Det er et yderst relevant projekt. Jeg har senest i forbindelse med beslutningen om at skabe en energiø ud for Esbjerg påpeget, at vi har travlt, hvis vi skal nå at sørge for, at arbejdsstyrken har de rette ”grønne kompetencer” til at besætte de stillinger, der bliver. Det er noget, vi har et stort fokus på i HK Privat både lokalt og på landsplan.

Så stor var min forundring, da det gik op for mig, at HK Privat ikke var inviteret med i den følgegruppe til projektet, som udover overordnede repræsentanter fra Fagbevægelsens Hovedorganisation også bestod af bl.a. 3F og Dansk El-Forbund.

Det var derfor, jeg skrev til Lisbeth Knudsen. For når man taler om grøn omstilling, må man bestemt ikke glemme det administrative og koordinerede bindeled, der får projekter, IT-systemer, logistik og den generelle dagligdag i virksomhederne til at hænge sammen. Behovet for afdækning af fremtidige kompetencer for denne gruppe er lige så relevant, som for medlemmer af de forbund, der står for den mere praktiske side af arbejdet.

Heldigvis var direktøren meget lydhør og sendte straks en invitation til HK Privat.

Jeg ser frem til at høre meget mere om det dybt interessante projekt. Der er virkelig grund til at spidse ører, og da især her i Sydjylland, hvor grønne job i titusindvis vil blive skabt i forbindelse med etableringen af energiøen.