HK.dk logo

05. april 2017

Studerende i London

Et indlæg om at studere en MA i Graphic Communication Design på Central Saint Martins og vejen dertil.

Af Rikke Linneberg

Jeg havde modtaget eksamensbeviset fra Skolen for Visuel Kommunikation præcis to uger forinden og planen var egentlig at søge job i København, hvor jeg havde boet siden mit praktikforløb. Men pludselig stod jeg dér, men en tilbudt studieplads til en masteruddannelse i London.


I vinteren 2016 havde jeg siddet med en mavefornemmelse af, at jeg ikke var helt færdig med at studere– og den fornemmelse forsvandt ikke, da jeg fik mit eksamensbevis. Jeg har altid haft lyst til at komme til udlandet i forbindelse med mit studie, men muligheden havde aldrig været der. Året forinden havde jeg været en tur med HK i Dublin til ‘I Love Offset’, en Grafisk Konference og det gav mig virkelig lyst til at studere i udlandet. Alle de ting, fik mig til at sende en ansøgning til Central Saint Martins i London på en kold og grå vinterdag. Jeg turde ikke håbe på en studieplads, men nu stod jeg dér et halvt år senere med en e-mail der tilbød mig en studieplads på studieretningen MA Graphic Communication Design. 

Med lidt over to måneder til studiestart, havde jeg rigtig travlt med at få styr på det praktiske. Der skulle søges legater (man betaler selv studieafgiften), tages sprogtest, findes bolig, opsiges bolig og ordnes en masse andre praktisk ting. Jeg slap heldigvis for besværet med at søge visum, da UK er en del af EU (lidt endnu). Boligen var jeg heldig at finde på kun 7 timer gennem en ven af en ven på Facebook, så man skal bestemt ikke undervurdere effekten af sociale medier.

Nu har jeg gået på studiet i godt seks måneder, første modul er gennemført og jeg er rigtig glad for min beslutning om at studere i London. Først og fremmest har jeg fået 45 søde og seje klassekammerater fra hele verden. Det er vildt fedt, at være i et internationalt miljø og det er noget der virkelig bryder med fordommene og giver virkelig gode indsigter og diskussioner (bonus: de er også gode til at være sociale). Rent fagligt, er det super fedt at gå studere i England. Sammenlignet med min professionsbachelor fra Skolen for Visuel Kommunikation, er der en meget mere akademisk tilgang til området ‘kommunikationsdesign’, med tekster der skal både læses og skrives. Det kan måske lyde lidt langhåret, men det har fået mig til at se på mit fag med friske øjne og fra et bredere perspektiv. 
Central Saint Martins har den fordel at være en kæmpe stor institution, som er en del af det endnu større ‘University of the Arts og London’. Gennem skolen har jeg blandt andet fået lov til at pitche for Universal Music, arbejde på en kortfilm ved siden af studierne og fået mulighed for at lave en udstilling sammen med nogle af mine studiekammerater. 
Faciliteterne på Kings Cross er vildt lækre. Der er værksteder med fastansatte teknikere; fotostudie, filmstudie, træ- og lasercutter, silkscreen, letterpress, physical computing, 4D/coding osv. Det fede ved det er, at alle ideer stort set kan lade sig gøre og at man kan få vejledning af dygtige folk med stor viden og tid til at fordybe sig. 

Det er ret vildt at tænke på, at første semester snart er gået, for det hele virkede så uoverskueligt dengang jeg fik pladsen. Derfor vil jeg gerne give et par råd med på vejen, til andre, som overvejer at studere i udlandet. 

• Research
Undersøg hvilke fag der er på kurset, hvilket faciliteter der er og hvor mange timer du skal gå i skole. I de fleste tilfælde skal man gennem et interview med universitetet (mit var over skype) og her var det rart, at jeg havde lidt spørgsmål klar, som jeg kunne få svar på. Derudover er det også en ide at undersøge regler og priser i det pågældende land.

• Vær i god tid 
Dette er især smart, i forhold til legatsøgning og sprogtest. Det tager tid at søge legater, men det er helt klart værd at bruge energien på at give det et forsøg. Men lad dig ikke slå ud af at være sent ude- det lykkedes for mig at få det hele arrangeret på kun to måneder.  

• Lav et budget
Det er vigtigt med et overblik over dine udgifter og indtægter. Både for din egen skyld, men også fordi der altid skal sendes et budget sammen med legatansøgninger. 
Udgifter vil ofte være helt anderledes end i Danmark pga. kursen i det pågældende land og det er rart at få alle udgifter ned på skrift, så der ikke pludselig kommer en uventet regning. 

• Brug de sociale medier
Som tidligere nævnt, fandt jeg mit værelse på forholdsvis kort tid gennem Facebook. Derudover har jeg også brugt Facebook gruppen ‘Dansk I London’, som har lidt over 7.000 medlemmer. Her hjælper folk hinanden med råd, bolig og sociale arrangementer og alle er virkelig søde til at svare.

Bloggere

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk