HK.dk logo

10. november 2015

I dag er kvindernes sidste arbejdsdag

Kvinder får stadig i gennemsnit 16,4% mindre i løn for det samme arbejde som deres mandlige kolleger. Derfor er 10. november deres sidste arbejdsdag i 2015! Læs mere om regnestykket bag – og kampen for ligeløn

Hvis arbejdet for ”lige løn for lige arbejde” mellem kvinder og mænd fortsætter i samme tempo som nu, så vil der først være ligeløn om 111 år! Derfor skal der mere turbo på processen. Hos politikerne, arbejdsgiverne, fagforeningerne og hos vi kvinder selv. For den markante lønforskel er uacceptabel i et moderne, demokratisk samfund som Danmark anno 2015.

Respekt for kvinders arbejde
Som du nok har regnet ud, så står den dog ikke på lang juleferie for Danmarks kvindelige lønmodtagere, der selvfølgelig ikke har sidste arbejdsdag i morgen. Alligevel fortæller kampagnen og regnestykket på en finurlig og feminin måde lidt om, hvor sløjt det står til med ligeløn mellem kønnene. For tager vi de 16,4% af året, der svarer til forskellen i løn, så lander vi på dagen i dag – den 10. november – som årets sidste arbejdsdag. 
Det bør være tydeligt for alle, at der skal gøres et målrettet stykke arbejde med politiske tiltag, der skubber bagpå den langsomme vogn. Med arbejdsgivere, der bliver bedre til at respektere kvindernes arbejde. Og med kvinder, der har mere selvtillid omkring deres faglige værd. I hverdagen og til jobsamtalen.

Læs mere om kampagnen på: Facebook.com/KvindernesSidsteArbejdsdag
Løn Ligestilling
Pia Thurøe - HK fagforening

Pia Thurøe

Sektorformand

HK Handel Midt

HK Handel Midt har medlemmer, der arbejder i butik, inden for engros, på kontor, som merchere, som sælgere, med elektronisk handel og meget andet. 

Det er deres vilkår på arbejdspladsen jeg interesserer mig for, og arbejder med. Det er også det, min blog primært vil handle om.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk