HK.dk logo

08. marts 2017

Ligestilling og ledelse – to sider af den samme sag

Ligestilling

Det er i dag Kvindernes Internationale Kampdag. Den er desværre stadig både relevant og berettiget. For eksempel når vi ser på, hvor få kvindelige ledere, der stadig er i både private virksomheder og i det offentlige.

I deres synspunkt ”Ligestilling og bedre ledelse med ét slag” roser kronikørerne Lynn Roseberry og Johan Roos i Berlingske (24. januar 2017) statsminister Lars Løkke Rasmussen for at nedsætte en ledelseskommission, der også er en del af regeringsgrundlaget. Kort sagt: Der skal fokus på stærkere ledere, fordi ledere i højere grad motiverer medarbejderne. Så langt, så godt. Eller…?

For som kronikørerne gør opmærksom på, så er der i regeringens oplæg en blind vinkel i forhold til ligestillingsspørgsmålet.

Roseberry og Roos taler for et inkluderende lederskab og for, at ligestillingen skal tænkes ind i dette lederskab. Det vil jeg gerne skrive under på og supplere med begrebet ligestillet lederskab.

For i Danmark taber vi i disse år vigtigt terræn i forhold til ligestillingen – også på ledelsesfronten. Godt nok er procentdelen af kvindelige ledere steget med et par procent de senere år, men vi befinder sig stadig alt for langt under 10%. Det gælder i private virksomheder og i det offentlige.

Det koster kvindelige kompetencer og kvaliteter i en række små og store beslutninger med betydning for mange danskeres hverdag – og så er det noget dobbeltmoralsk fra en regering, der netop har gjort ligestilling til ”…en kerneværdi i regeringens nationale kulturkanon” (Roseberry/Roos). Mit tillægsspørgsmål lyder: Hvorfor så ikke gøre det til en topprioritet i det grundlag, som en ledelseskommission skal arbejde med?

I HK Midt ser vi ligestilling og ledelse som to sider af den samme sag. Lad os derfor tage en kvalificeret debat om fremtidens lederskab ved også at have ligestilling på dagsordenen.

Det vil klæde både dagsordenen og det fremtidige lederskab, og det vil flytte moderne ledere i nye og nyttige retninger, hvis de gør begge køn til en lige stærk del af deres mindset. 

Ligestilling
Pia Thurøe - HK fagforening

Pia Thurøe

Sektorformand

HK Handel Midt

HK Handel Midt har medlemmer, der arbejder i butik, inden for engros, på kontor, som merchere, som sælgere, med elektronisk handel og meget andet. 

Det er deres vilkår på arbejdspladsen jeg interesserer mig for, og arbejder med. Det er også det, min blog primært vil handle om.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk