HK.dk logo

20. november 2017

Ikke brug for kinesisk mærkedag i butikkerne!

Udsalg

Halloween, Valentines Day, Cyber Monday og ikke mindst Black Friday er amerikanske importvarer, der er slået igennem i den danske detailhandel. Nu vil Elgiganten sætte en ny mærkedag i medarbejdernes og kundernes kalendere, nemlig Singles Day. 

Et kinesisk fænomen, der på det store kinesiske marked har fået Black Friday til at blegne. Det var den 11/11, der var kinesisk mærkedag i Elgiganten og dermed debut i Danmark til Singles Day.
 
Personligt kan jeg have svært ved at se den danske detailhandels logik, når den igen og igen importerer udenlandske handelsfænomener. Bevares, det handler om omsætning og et ønske om at udvikle og udvide markedet. Når det er sagt, så går der snart sagt inflation i tingene med alle de mærkedage, udsalgsdage og fødselsdage, som landets detailhandlere fejrer i flæng. For slet ikke at tale om udsalgene i januar, foråret og om sommeren. 

Spørgsmålet er: Har vi virkelig brug for flere af disse ”gedemarkedsdage” eller når vi snart et mættet marked?

  

Selvfølgelig er det også til fordel for de butiksansatte, når der er kunder i butikken og omsætning i kassen. Det fastholder og skaber jobs, men succesen kan dog også købes for dyrt. For eksempel når arbejdsgivere har mere travlt med at afholde tumultagtige kampagnedage, end de har med at tage hensyn til medarbejdere og arbejdsforhold. Eller når en kampagnedag som Singles Day kun giver endnu en hysterisk dag, hvor der ikke er meget overskud til god kundeservice – og hvor et alt for højt stressniveau skubber til den lidt hårde tone, som mange butiksansatte allerede oplever i hverdagen.
 

Et forslag fra HK Handel Midt: Lad os holde en årlig Medarbejdernes Dag i de danske butikker, hvor vi har fokus på godt arbejdsmiljø og en positiv tone – og hvor både kunder, medarbejdere og ledere investerer masser af smil i hinanden.

Det kunne være en god dag at huske hinanden på, hvor givende det kan være, når der er mennesker på begge sider af en vellykket ekspedition.
 
Det har vi mere brug for end endnu en hypet, udenlandsk mærkedag i butikkerne.
Pia Thurøe - HK fagforening

Pia Thurøe

Sektorformand

HK Handel Midt

HK Handel Midt har medlemmer, der arbejder i butik, inden for engros, på kontor, som merchere, som sælgere, med elektronisk handel og meget andet. 

Det er deres vilkår på arbejdspladsen jeg interesserer mig for, og arbejder med. Det er også det, min blog primært vil handle om.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk