Hænder, der skærmer små papfigurer af mennesker.

 

Som afdelingsformand for HK MidtVest ser jeg trepartsaftalen som en klar håndsrækning til de arbejdsgivere, der allerede varetager deres uddannelsesansvar, og en klar opfordring til de andre om at gøre det samme.

 

Aftalen mellem Regeringen og arbejdsmarkedets parter betyder, at der skal bruges 5,4 mia. kr. på at holde hånden under elever, lærlinge og danske virksomheder gennem midler fra Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB).

 

Jeg synes, det er godt, at pengene bliver sat til at arbejde for at skabe flere og bedre elev- og praktikpladser til vores unge. Det har aldrig været meningen, at der skulle opspares midler i Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag. Samtidig understøtter de virksomhedernes likviditet. I sidste ende handler det om at sikre alle unge den bedst mulige uddannelse.

 

Den samlede trepartsaftale indeholder løntilskudsordning for private virksomheder, der har lærlinge eller vil ansætte lærlinge. Helt konkret vil virksomhederne resten af året få dækket 75 procent af deres igangværende lærlinges løn.

 

Derudover gives der løntilskud for så vidt angår nye aftaler på henholdsvis 45 procent til korte aftaler og 90 procent til ordinære uddannelsesaftaler. Løntilskudsordningen gælder fra 1. maj til 31. december 2020.

 

Alle arbejdsgivere på både det offentlige og private område får desuden forhøjet lønrefusion under skoleophold med 20 procent i 2. halvår af 2020.

 

Alt i alt er der tale om en rigtig god trepartsaftale, der gerne skulle resultere i flere uddannelsesaftaler, og dermed flere elever på både det private og offentlige arbejdsmarked.

 

Der er hårdt brug for dem, så de kan tage over, når seniorerne forlader arbejdsmarkedet.

 

Det er vigtigt, at den enkelte arbejdsgiver sørger for at uddanne elever nok, da de vil få brug for arbejdskraften – og så samfundet kan holdes i gang. 

Artiklen er opdateret 04. juni 2020

DU FÅR HJÆLP TIL AT FINDE OG SØGE JOB

Du kan få personlig sparring på din ansøgning og dit cv af vores specialister på området. Du skal bare sende dine dokumenter til os, så vil du blive kontaktet af en vejleder hurtigst muligt.
Er du på udkig efter nyt job? Så tilmeld dig HK Jobbørs – uanset om du er i job eller ledig. Her hjælper vi hver dag arbejdsgivere over hele landet med at finde de helt rigtige HK’ere til spændende stillinger. Tilmeld dig nu, så du kan komme i betragtning, når der kommer nye jobs, der matcher dine kompetencer.