HK.dk logo

17. august 2015

Succes med kontorfolk i fotovogne

Som forsøgsordning er otte HK'ere uddannet til at betjene politiets fotovogne

Fotovogne – og hvem der sidder bag de tonede ruder i dem - er de seneste dages hotte emne.  Den nye regering på Borgen har set sig sur på vognene - K og DF bakker op. Nu skal de skæres ned – eller måske helt fjernes. Politibetjente gør bedre gavn andre steder – hvor de kan lave ’rigtigt politiarbejde’, forlyder det. 

Måske har regeringen helt derovre i hovedstaden glemt at skue mod Vest. Her i Midt- og Vestjylland er det nemlig ikke kun betjente, der bemander vognene. Det er også kontorfolk - HK’ere, der er ansat hos politiet. Foreløbig som en forsøgsordning frem til 2016 – men allerede nu er erfaringerne udelukkende positive. Den udmelding har politidirektør Jens Kaasgaard, Midt- og Vestjysk Politi været fremme med i en lang række aviser i de seneste dage.
Han oplyser, at på et par dage kan kontorfolk oplæres i deres nye arbejdsområde.  

Det er HK’erne selv, der har budt ind på den nye opgave, som ligger lige til højrebenet, når man som erfaren administrativt ansat hos politiet har rigtig godt kendskab til organisationen, og de interne arbejdsgange, der knytter sig til den automatiske trafikkontrol.  
At HK’erne også kan betjene fotovogne, giver en ny og langt større fleksibilitet i politiets organisation. 
Også økonomisk giver det nye muligheder. En kontorfunktionær i politiet får i løn i gennemsnit 28.493 kroner om måneden med pension og tillæg - en polititjenestemand 38.403 kroner. Det er en forskel på knap 119.000 kroner om året.
Det er nærmest en ren win-win situation – til glæde for samfundet og for politiet.


Lad dog ordningen brede sig til resten af landet. Det frigør politibetjentene til det politiarbejde, som regeringen vil skaffe ressourcer til. 
Det giver HK’erne et nyt ansvarsområde, som de gerne tager til sig – og som fint kan indgå i deres arbejde. 
Endelig gør det driften af fotovognene billigere, og dermed er muligheden for at beholde dem på gader og stræder bedre. På den måde kan vi – vel nok vigtigst af alt – passe godt på trafiksikkerheden til gavn for os alle sammen.

Hans Christian Fløe - HK fagforening

Hans Christian Fløe

Formand

HK Stat MidtVest

Jeg er formand for de statsansatte HK'ere i Midt- og Vestjylland. Her kan du læse mine holdninger til emner, der berører netop denne medlemsgruppes arbejdsliv. Og du skal være så hjerteligt velkommen til at give dit besyv med i en kommentar.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Log ind som medlem