HK.dk logo

01. oktober 2015

Mange nye arbejdspladser kommer til Midt- og Vestjylland

Tre kontoransatte med flyttekasser i hænderne.

40 i Ringkøbing, 10 i Karup, 15 i Lemvig, 35 i Ikast, 40 i Herning og hele 248 i Viborg. Så mange arbejdspladser vil regeringen flytte til landsdelen. Hertil kommer jobs til flere andre byer længere østpå i Region Midtjylland.

Med statslige arbejdspladser i Midt- og Vestjylland er man med til at understøtte og nuancere områdets muligheder for vækst og for positiv udvikling. Flere af de arbejdspladser, der skal hertil, passer rigtig godt sammen med de statslige institutioner, der i forvejen er i området. Derfor ser jeg lyst på regeringens udmelding i dag.

Regeringen har bestemt, at 15 medarbejdere fra Vand- og Naturforvaltningen skal til Lemvig, mens Karup bliver beriget med 10 medarbejdere hos Dansk Meteorologisk Institut, og 35 arbejdspladser skal med Patent- og Varemærkestyrelsen til Ikast. Ringkøbing og Herning står til at få tilført hver 40 Skattefolk, mens Viborg får hele 248 arbejdspladser blandt andet i den nye sammenlagte enhed af klagenævn.
 
Tidligere erfaringer viser, at statslige arbejdspladser kan være med til tiltrække og udvikle andre arbejdspladser – både i det private og offentlige erhvervsliv.
 
Jeg er imidlertid meget bevidst om, at dagens udmelding får helt anderledes følelser frem hos medarbejderne i de statslige institutioner, der nu skal belave sig på at rykke teltpælene op.
 
Jeg er bestemt ikke blind for, at der også er mere triste konsekvenser ved udflytningen. De statslige ansatte, der skal flytte, er i en svær situation. De har mange hensyn at tage, ikke mindst til deres familier. Jeg har stor forståelse for, at regeringens beslutning i dag er til frustration for dem.
 
Jeg håber, at mange af de berørte medarbejdere vælger at flytte med. Også selvom erfaringer fra tidligere viser, at det ikke altid er tilfældet. 
 
HK har stillet krav om en tryghedsgaranti for medarbejdere i statslige institutioner, der flyttes. Aftalen skal gælde både for medarbejdere, der vælger at flytte med arbejdspladsen og dem, der ikke gør. 
 
Tryghedsaftalen skal gælde blandt andet hjælp til uddannelse, hjælp til at finde nyt job og en prøveperiode for ansatte, der flytter med jobbet. 
HK-medlemmer Arbejdsmarked
Hans Christian Fløe - HK fagforening

Hans Christian Fløe

Formand

HK Stat MidtVest

Jeg er formand for de statsansatte HK'ere i Midt- og Vestjylland. Her kan du læse mine holdninger til emner, der berører netop denne medlemsgruppes arbejdsliv. Og du skal være så hjerteligt velkommen til at give dit besyv med i en kommentar.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Log ind som medlem