HK.dk logo

03. november 2016

Invitation til Moderniseringsstyrelsen

Hans Fløe fra HK MidtVest inviterer Moderniseringsstyrelsen på besøg

Kom og oplev virkeligheden

I sidste uge oplevede vi igen Moderniseringsstyrelsen folde sig ud. Det fik mig til at tænke over, hvor mange hundrede kilometer, der er fra styrelsens blankpolerede skriveborde i hovedstaden til virkeligheden herude i Midt- og Vestjylland, hvor hårdtarbejdende statsansatte og deres lokale ledere har deres travle hverdag.

Derfor denne invitation: Kære Moderniseringsstyrelse – hop på flyveren eller toget herover, så inviterer jeg på en tur ud i virkeligheden på vores lokale arbejdspladser. Kom og se, hvordan virkelighedens statslige medarbejdere deres ledere knokler og faktisk udfører deres arbejde rigtig godt og effektivt. 
Kom og besøg os – Kom og mød de mennesker, jeres udspil får konsekvenser for.

Jeg tror på, at sammen med en god dialog kan det være med til at ændre det menneskesyn, som jeg fornemmer ligger bag udmeldingerne. Grundlæggende ser det ud til at være temmelig sort.
Senest er det udmeldingen om de såkaldte ”low performers”. Igen en sag, der har afstedkommet et stormvejr af protester, blandt andet fra de mange dygtige statsansatte. Og igen har vi set direktøren undskylde og trække flere udsagn tilbage.  
Tidligere på året var I fra styrelsen på banen med et forslag om ”flyttepligt”, der uden varsel kunne flytte statens ansatte rundt i hele landet. Heldigvis blev også det taget af bordet igen. 

Fælles for disse udspil er, at de måske synes helt tilforladelige, når beslutningen trækkes på et blankpoleret skrivebord, men herude i virkeligheden er det altså rigtige mennesker, beslutningerne rammer. Og i mødet med virkeligheden bliver den slags regnearksbaserede udspil eksempler på afstanden mellem de blankpolerede skriveborde og virkeligheden – og dårlig ledelsesstil. 
Som arbejdsgiver burde statens holdning være helt anderledes.

Jeg kommer ofte på besøg på de statslige arbejdspladser her i landsdelen, og jeg ved, at der er nogle hamrende dygtige ansatte på de lokale statslige arbejdspladser. De fortjener mere og bedre fra styrelsen end skrivebordsteori og dårlig ledelsesstil. 

Hans Christian Fløe
Formand for HK Stat MidtVest

Politik
Hans Christian Fløe - HK fagforening

Hans Christian Fløe

Formand

HK Stat MidtVest

Jeg er formand for de statsansatte HK'ere i Midt- og Vestjylland. Her kan du læse mine holdninger til emner, der berører netop denne medlemsgruppes arbejdsliv. Og du skal være så hjerteligt velkommen til at give dit besyv med i en kommentar.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk