HK.dk logo

13. juni 2017

Der skal være fokus på medarbejderne når omstruktureringen af skattevæsenet går i gang

Skærmbillede med SKAT's logo

Det er vigtigt, at der er fokus på medarbejderne, når omstruktureringen af skattevæsenet går i gang. De har brug for vished om fremtiden, ro og stabilitet efter år med turbulens.

Da jeg sad og fulgte pressemødet, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen og skatteminister Karsten Lauritzen fremlagde planen for en omorganisering af det danske skattevæsen ”Fra én til syv styrelser”, var den første tanke, der meldte sig hos mig, at nu bliver der vel taget godt hånd om medarbejderne hos SKAT?
I de ti år, skandalerne har hobet sig op hos SKAT, er det nemlig medarbejderne, der har måttet holde for. I ti år har HK’s medlemmer hos SKAT været prygelknaber som konsekvens af politiske beslutninger og besparelser og konstante ledelsesmæssige omstruktureringer i form af flytning af arbejdsopgaver og personale. De har hver dag måttet leve med usikkerheden: Hvad sker der i morgen eller i overmorgen?
Derfor er det vigtigt, at fokuspunktet i omorganiseringen af det danske skattesystem kommer til at være medarbejderne, så de kommer godt igennem endnu en tid med flytning af arbejdsopgaver og personale. For, som der blev givet udtryk for på pressemødet, vil der være medarbejdere, der skal flytte rundt for at skabe faglige fællesskaber og opnå den ønskede specialisering.
Jeg kan kun opfordre til, at der hurtigst muligt og i samarbejde med medarbejdernes repræsentanter bliver skabt klarhed over, hvem der skal flytte hvorhen og hvornår. Der kan for medarbejderne i SKAT være længe til udgangen af 2017, hvor man ifølge planen forventer at kunne give den enkelte besked om fremtidigt job og placering. Nu og fremover er der brug for vished om fremtiden, ro og stabilitet.
Når det er sagt, er det dejligt, at Regeringen har sat det lange lys på og lagt en løfterig plan for den nødvendige reorganisering af skattevæsenet. Det er afgørende for både danskernes tillid og for velfærdssamfundet, at skattevæsenet kommer til at fungere igen. Og jeg glæder mig over, at der frem mod 2020 vil blive investeret næsten syv milliarder kroner i skattevæsenet med rekruttering af nye medarbejdere til følge. På pressemødet kom det således frem, at der i årene frem skal rekrutteres op mod 3300 medarbejdere, hvor af de 1000 er helt nye stillinger.
I HK MidtVest har vi gode erfaringer med at hjælpe statslige arbejdsgivere med at rekruttere de rette medarbejdere i forbindelse med den udflytning af arbejdspladser, der er i gang. Vi har også samarbejdet med SKAT om rekruttering af medarbejdere, og vi tager gerne del i opgaven med at finde kvalificerede medarbejdere, når de nye skattestyrelser skal bemandes.
Jeg glæder mig også over, at én af de syv nye styrelser, nemlig Administrations- og Servicestyrelsen, der skal varetage funktioner som HR, bygninger, service, indkøb og bogføring, får hovedkvarter i Herning. Der vil ca. komme 300 til 350 arbejdspladser, hvilket er godt for det midt- og vestjyske område.
Arbejdsmarked
Hans Christian Fløe - HK fagforening

Hans Christian Fløe

Formand

HK Stat MidtVest

Jeg er formand for de statsansatte HK'ere i Midt- og Vestjylland. Her kan du læse mine holdninger til emner, der berører netop denne medlemsgruppes arbejdsliv. Og du skal være så hjerteligt velkommen til at give dit besyv med i en kommentar.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk