Med den nyligt vedtagne finanslov kan vi se frem til et styrket skattevæsen og bedre skattekontrol.

Arbejdsgiver og jobkandidat i samtale.

Regeringens forslag om et styrket skattevæsen er nu aftalt med de øvrige partier, og der afsættes 1,7 milliarder kroner til genopretning af skattevæsenet i 2020 samt en reserve på 1,5 milliarder kroner årligt i perioden 2021-2023. Der skal i den forbindelse være forhandlinger i starten af det nye år om en flerårsplan for skatteområdet.

Allerede i 2020 skal der etableres et nyt skattecenter og findes 250 nye medarbejdere til styrket kontrol. Der afsættes 150 millioner kroner i 2020 og 200 millioner kroner årligt i perioden 2021-2023.

Finansloven afsætter midler til at se på effektmålinger af skattevæsenets kontrolindsatser. Det er noget, som HK Stat flere gange har foreslået, blandt andet sammen med det tidligere LO og FSR – Danske revisorer.

Endelig bliver indsatsen mod økonomisk svindel og hvidvask i Danmark styrket med 25 millioner kroner årligt i 2020-2023, hvoraf en mindre del gebyrfinansieres.

Som formand for HK Stat MidtVest glæder tiltagene mig. Der har længe været et behov for at styrke kontrollen med de virksomheder, som snyder. Og flere kontrolmedarbejdere tjener sig selv hjem adskillige gange, når de henter penge hos skattesnydere og organiserede svindlere.

Skatteministeriet står imidlertid med en historisk stor rekrutteringsopgave – en opgave, vi i HK gerne hjælper med. I HK MidtVest har vi tidligere hjulpet SKAT i rekrutteringen af medarbejdere gennem blandt andet medlemsarrangementer og HK JobBørs. Og vi er klar til at gøre det igen.

Gennem HK JobBørs kan medlemmer, der søger efter et nyt job, og arbejdsgivere på udkig efter nye medarbejdere få hjælp til at komme i kontakt med hinanden. Som HK-medlem kan du lægge dit CV ind på HK’s jobportal, og så holder vi øje med jobmulighederne og foreslår dig som kandidat, når en arbejdsgiver henvender sig til os med et job, der passer til dine ønsker og kvalifikationer. Og som virksomhed kan du fortælle os, hvad din nye medarbejder skal kunne, og hvor mange kandidater, du gerne vil have til samtale om jobbet. Så hjælper vi helt gratis med at finde kvalificerede kandidater.

Med rekrutteringen følger også en enorm oplæringsopgave. Derfor er fastholdelse meget vigtig, så viden ikke går tabt. Også her er HK klar til at yde råd og vejledning. Vi ved, hvad et godt arbejdsmiljø betyder, og hvordan det skabes.

Læs på skm.dkSkatteminister: Historisk høj bevilling til skattevæsenet 

Artiklen er opdateret 16. december 2019

DU FÅR HJÆLP TIL AT FINDE OG SØGE JOB

Du kan få personlig sparring på din ansøgning og dit cv af vores specialister på området. Du skal bare sende dine dokumenter til os, så vil du blive kontaktet af en vejleder hurtigst muligt.
Er du på udkig efter nyt job? Så tilmeld dig HK Jobbørs – uanset om du er i job eller ledig. Her hjælper vi hver dag arbejdsgivere over hele landet med at finde de helt rigtige HK’ere til spændende stillinger. Tilmeld dig nu, så du kan komme i betragtning, når der kommer nye jobs, der matcher dine kompetencer.