HK.dk logo

15. november 2016

Er der fejl i din lønseddel?

Lommeregner, hvor der kan ses en lønseddel nedenunder.

Husker du at tjekke din lønseddel hver måned? Det kan være en rigtig god idé. For der kan gemme sig fejl, som kan koste dig dyrt, hvis de ikke bliver opdaget. 

Mere end hvert tredje medlem af HK Privat i Region Midtjylland har fundet fejl i lønsedlen. 

Det viser en undersøgelse, Epinion har lavet blandt 1.606 medlemmer.

Af undersøgelsen fremgår det, at 10 procent af medlemmerne i Region Midtjylland kun sjældent tjekker lønsedlen. To procent gør det aldrig eller næsten aldrig.

Der er mange, der kun kigger efter, hvad der står på bundlinjen. Men det er vigtigt at gå hele lønsedlen igennem. Fejl sker - ikke med vilje fra arbejdsgiverens side -  men hvis du ikke tjekker, at du får det, du har krav på, er der ingen, der gør det.

Det er især ved tillæg - overarbejde, skæve tidspunkter med mere - pension og fritvalgskontoen, som der er fejl i, er erfaringen hos HK Privat. 

De næste uger kører LO og FTF, der repræsenterer 1,5 millioner lønmodtagere, en kampagne, der skal sætte fokus på lønsedlen. Enten ved selv at kigge den igennem eller søge hjælp hos fagforeningen.

I HK Privat MidtVest støtter vi kampagnen og minder om, at der altid er mulighed for at komme forbi med lønseddel og ansættelseskontrakt og få tjekket og forklaret, hvordan tallene på bundlinjen er regnet ud. 

Du kan også få din tillidsrepræsentant til at kigge lønsedlen igennem.
Løn
Inger Stranddorf - HK fagforening

Inger Stranddorf

Formand

HK Privat MidtVest

Jeg er formand for de privatansatte HK'ere i Midt- og Vestjylland. Her kan du læse mine holdninger til emner, der berører netop denne medlemsgruppes arbejdsliv. Og du skal være så hjerteligt velkommen til at give dit besyv med i en kommentar.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Log ind som medlem