HK.dk logo

25. april 2017

Mere uddannelse og fleksible valgmuligheder i ny overenskomst

To hænder, der trykker hinanden

Mere uddannelse, mulighed for seniorfridage og mere fleksibilitet til børnefamilierne. Det er alt sammen nye muligheder, som mange privatansatte HK’ere har fået med den nye overenskomst, der blev vedtaget forleden. 

55 procent af de midt- og vestjyske medlemmer i HK/Privat, der skulle stemme om overenskomsten, valgte at gøre det. Tak for jeres opbakning. 
Her i landsdelen stemte et overvældende flertal på 87,18 procent af jer ja. 
Det resultat glæder jeg mig over.

Mest glæder jeg mig over den nye ordning ”Aftalt uddannelse”, det lykkedes at få med i overenskomsten. Den træder i kraft til efteråret og åbner mulighed for, at man med en lokalaftale kan få op til 60 dages uddannelse i ordningen – med fuld løn.  Det svarer for eksempel til en hel akademiuddannelse. 
Med den ordning har vi taget et godt og vigtigt skridt, for at HK’ere kan efter- og videreuddanne sig og være godt klædt på til nye typer af jobs – eksempelvis i forbindelse med digitaliseringen.

Jeg er overbevist om, at mange forældre vil bruge muligheden for at købe børneomsorgsdage for noget af fritvalgskontoen. I den nye overenskomst får man ret til løn resten af dagen, når man bliver kaldt hjem, fordi børnehaven eller skolen ringer om, at sønnen eller datteren er syg. Det må gøre hverdagen lidt nemmere.

Jeg tror også, at mange ældre medarbejdere vil tage godt imod den nye ordning, hvor man kan købe op til 32 seniorfridage om året for sin fritvalgskonto og pensionsindbetalinger. Ikke mindst fordi, den kan sættes helt individuelt sammen.

Mens afstemningen kørte, vi fra HK Privat MidtVest mange arbejdspladser for at gøre opmærksom på afstemningen og fortælle om indholdet i overenskomsten. Det oplevede vi stor interesse om. Nu håber jeg, at I med lige så stor interesse vil bruge jeres nye overenskomstgoder. 

Tillykke med jeres nye overenskomst og tak for opbakningen.

Inger Stranddorf,
Formand for HK Privat MidtVest.

Inger Stranddorf - HK fagforening

Inger Stranddorf

Formand

HK Privat MidtVest

Jeg er formand for de privatansatte HK'ere i Midt- og Vestjylland. Her kan du læse mine holdninger til emner, der berører netop denne medlemsgruppes arbejdsliv. Og du skal være så hjerteligt velkommen til at give dit besyv med i en kommentar.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk