HK.dk logo

29. juni 2015

Ny beskæftigelsesminister skal huske at han også er minister for lønmodtagerne

Kvinde med tom pung

HK MidtVest ønsker både den nye regering og beskæftigelsesminister tillykke, men Jørn Neergaard Larsen skal huske, at han også er minister for lønmodtagerne

Den netop afgåede administrerende direktør for Dansk Arbejdsgiverforening (DA), Jørn Neergaard Larsen, skal huske, at han som beskæftigelsesminister i den nye Venstre-mindretalsregering skal varetage ikke kun arbejdsgivernes men også lønmodtagernes interesser.

Netop Beskæftigelsesministeriet vil blive omdrejningspunktet for at levere Lars Løkke Rasmussens store politiske mærkesag: At det skal være mere attraktivt at gå fra offentlig forsørgelse til et arbejde. Jørn Neergaard Larsen har tidligere som arbejdsgiverrepræsentant haft markante holdninger med krav om voldsomme nedskæringer af overførselsindkomsterne. I april stod han bag lanceringen af et forslag om en jobreform, som kunne få 85.000 i arbejde ved blandt andet at skære i kontanthjælpen og sende førtidspensionister i job.

Det er forkert at tro, at man kan få folk i arbejde ved at skære i deres ydelser. De kommer tilbage, når der er job at få - ikke før. Det har dagpengereformen, hvor ca. 55.000 mennesker er faldet ud af systemet siden 1. januar 2013, med al tydelighed vist. Og man kan håbe, at Venstre-regeringen, når den - efter de seneste meldinger allerede til efteråret - udruller ”Det moderne kontanthjælpsloft”, tænker over, at vi ikke løser nogen som helst problemer eller skaber job ved at gøre store grupper af danskere fattige.

Og når det gælder dagpengereformen. Venstres udmelding er, at regeringen vil vente på et udspil fra Dagpengekommissionen. En kommission, hvor Jørn Neergaard Larsen, indtil han blev minister, har haft sæde. 

Dagpengekommissionen blev nedsat sidste sommer for at komme med anbefalinger til, hvordan det mere end 100 år gamle dagpengesystem skal fremtidssikres. Kommissionens arbejde ventes offentliggjort i løbet af efteråret. Men det er allerede kommet frem, at kommissionen arbejder med to modeller, hvoraf den ene skulle have mest opbakning. Det handler om en model, som vil sikre, at næsten alt arbejde, også helt korte ansættelser, udløser ret til en periode med dagpenge.

HK MidtVest hilser alle initiativer, der kan gøre det lettere for de ledige at genoptjene retten til dagpenge, velkomne. Men det er samtidig med bekymring, at vi har noteret udmeldingerne fra Venstre om, at dagpengesystemet samlet ikke må blive dyrere, uanset hvad Dagpengekommissionen barsler med. En øvelse, vi tror kan blive svær, hvis de ledige lønmodtagere skal sikres en fair behandling fremover.

Mister du retten til dagpenge Arbejdsmarked Politik

Bloggere

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Åben i dag 08-17

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Åben i dag 08-17

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk