HK.dk logo

10. februar 2016

Nej til besparelser - en effektiv administration får velfærdssamfundet til at fungere

Lommeregner og blok med tal på.

Når der skal spares i kommunerne, er det ofte administrationen, der må holde for. Men administration er nødvendig, hvis resten af de kommunale opgaver skal fungere.

Vi ser det igen og igen. Når kommunerne skal spare, er det administrationen der må holde for.

Senest i Holstebro Kommune, hvor der skal nedlægges 55 stillinger på ældreområdet.

I den forbindelse har Jens Kristian Hedegaard (V), formand for Social- og Sundhedsudvalget og gruppeformand for Venstre, udtalt til Dagbladet Holstebro, at en større del af besparelserne må hentes på administrationen - ikke på de varme hænder. Og han vil have Økonomiudvalget til at se på, hvad der i det hele taget bliver brugt på administration i kommunen.

For det første er der skåret ind til benet, når det gælder administrationen i Holstebro Kommune. Der har siden 2010 været massive besparelser på det administrative område.

For det andet er administration nødvendig for at få resten af de kommunale opgaver til at fungere. Der kommer næppe en hjemmehjælper ud til borgeren, hvis en administrativ medarbejder ikke sikrer, at hjemmehjælperen får sin løn. Og køen bliver nok lang, og utilfredsheden stor, hvis borgeren ikke kan få hjælp i borgerservice. Det er administrativt personale, der står for disse opgaver og mange flere.

Hos HK MidtVest organiserer vi mange af de administrative medarbejdere, og vi har efterhånden vænnet os til, at politikere går til angreb på vores medlemmer, når der skal spares. Men det gør ikke spareplanerne rigtige.

Administrative opgaver forsvinder ikke, fordi man fyrer det administrative personale. Opgaverne ender på andres skriveborde. Og en effektiv administration med kompetente medarbejdere får velfærdssamfundet til at hænge sammen.

Det betyder nemlig mindre velfærd, når lærere, pædagoger, hjemmehjælpere og plejepersonale skal bruge deres arbejdstid på alt muligt andet end det, de er ansat til.

Så kære politikere: Tænk, før I svinger sparekniven.

Arbejdsmarked HK-medlemmer

Bloggere

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk