HK.dk logo

04. april 2016

Integration kræver medarbejdere

Klasselokale med mennesker af anden etnisk etnisk herkomst end dansk, der bliver undervist.

Som formand for HK Kommunal MidtVest har jeg i et brev opfordret de midt- og vestjyske borgmestre til dialog om at sørge for nok medarbejdere til landsdelens jobcentre, når de som følge af trepartsaftalen om integration får en stor ny opgave: Den opsøgende, virksomhedsrettede indsats med at integrere flygtninge på arbejdsmarkedet. Flere borgmestre har allerede reageret positivt.

- Den nye delaftale fra trepartsforhandlingerne har fine takter i forhold til at løse de store udfordringer, kommunerne står foran med at integrere de mange flygtninge på arbejdsmarkedet. Jeg kan kun bakke op om den virksomhedsrettede indsats.

- At få en hverdag på en arbejdsplads er noget af det, der virker bedst for integrationen. Derfor er målsætningen god - men jeg må også understrege, at den jo langt fra er gratis.

- Jeg har nærlæst delaftalen og er bekymret over, at der ikke er et eneste ord om økonomi i den. De initiativer, som aftalen lægger op til, er nye opgaver. Jobcentrene skal være opsøgende, samarbejde på tværs af kommunegrænser om at besætte jobordrer, kontakte relevante virksomheder og hjælpe med at matche borgere i integrationsprogrammet til både helt almindelige job og praktikker eller andre forløb på en arbejdsplads.

- Derfor har jeg skrevet til de midt- og vestjyske borgmestre og mindet om, at det både er meget vigtigt, at der er nok medarbejdere i jobcentret til de nye arbejdsopgaver, og at de samtidig også bliver klædt godt på med videreuddannelse til at løfte den nye integrationsopgave.

- I forvejen er Jobcentrenes medarbejdere nemlig udfordrede af, at beskæftigelsesreformen og refusionsreform stadig er under indkøring sammen med flere andre tiltag, der er resultater af nyere politiske beslutninger. Der er derfor brug for dialog og samarbejde om at finde gode løsninger, så også den nye integrationsopgave kan løftes.

- Hvis vi lokalt skal gøre vores til, at integrationsindsatsen bærer frugt, er vi nødt til at gøre det i et positivt samarbejde mellem ledelse, ansatte og tillidsvalgte og samtidig sikre, at der er ressourcer til opgaven. Derfor er jeg også glad for, at flere af de lokale borgmestre allerede har skrevet tilbage til mig, at de er opmærksomme på, at der vil blive et stort træk på både menneskelige og økonomiske ressourcer og, at det er vigtigt, at medarbejderne trives og føler sig både udfordrede og værdsatte. Og jeg ser frem til at fortsætte dialogen med kommunerne i den kommende tid.

Arbejdsmarked

Bloggere

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk