HK.dk logo

23. november 2015

HK’er i butik eller på lager: Hvornår var du sidst på kursus?

Har du taget efteruddannelse? Så står du bedre på arbejdsmarkedet

Alt for få ansatte i butikker og på lagre udnytter de muligheder, der er for at tage uddannelse. Muligheder er der nemlig masser af – også på de midt- og vestjyske handelsskoler og erhvervsakademier. Brug dem. Det er min opfordring til de ansatte.

Erfaringer fra HK Handel MidtVest viser, at det langt fra kun er chefen, der har skylden for, at hans ansatte ikke kommer afsted. Det er i lige så høj grad medarbejderne selv: ”Jeg har ikke lyst” eller ”Jeg har ikke brug for det” hører vi ofte.  

Men at stikke hovedet i busken, når snakken falder på kurser og uddannelse, er en skidt løsning for de fleste. Branchen har nemlig undergået store forandringer, ikke kun fordi lukkeloven er forsvundet. Prøv blot at tænke ti eller femten år tilbage.
IT er i dag en selvfølge, lagre styres benhårdt via avancerede computerprogrammer, e-handel vinder stadigt større indpas, og i takt med forandringerne udvikles også kravene til, hvad man som ansat skal kunne. I dag kan kunderne google sig til rigtig mange produktoplysninger på nettet. De møder tip top forberedte op i butikkerne, og det stiller også krav til medarbejdernes viden og rådgivning.

Efteruddannelse kan være med til at klæde butiks- og lageransatte på og sikre, at man har de rigtige kompetencer. Så man bliver ved med at være en arbejdskraft, som er værd at holde fast på. 
Skulle man være så uheldig at miste sit job, så viser erfaringerne også, at efteruddannelse giver gode kort på hånden til at kunne finde et nyt job.
Derfor er der al mulig grund til at hanke op i sig selv og chefen og sammen lave en aftale for det næste kursus.

På de lokale handelsskoler er der fine muligheder for at blive god til IT, e-handel eller hvad man nu arbejder med.
Flere skoler har for eksempel også specielt tilrettelagte forløb, så man kan blive faglært på kort tid, og hvor man er på hold med andre voksne mennesker, der heller ikke har været på skolebænken de sidste ti eller tyve år.

Og husk også, at er man på en arbejdsplads, hvor der er overenskomst, så er det aftalt i den, at man har ret til at komme afsted på uddannelse. Brug den ret!. 

Kære HK’er: Vi ses på skolebænken.

Susanne Sommerlund

Efteruddannelse
Susanne Sommerlund - HK fagforening

Susanne Sommerlund

Formand

HK Handel MidtVest

Jeg er formand for HK'ere, der arbejder indenfor Handel og Engros i Midt- og Vestjylland. Her kan du læse mine holdninger til emner, der berører netop denne medlemsgruppes arbejdsliv. Du er meget velkommen til at give dit besyv med i en kommentar.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk