HK.dk logo

14. december 2015

De butiksansatte skal også fejre jul

Julepyntet gågade med masser af mennesker uden for butikkerne.

Det er december, og køerne foran kasseapparaterne i supermarkeder og andre butikker vokser sig hen imod den 24. længere og længere med manglende tålmodighed til følge. Men kære handlende, før du mister tålmodigheden, så husk: De butiksansatte skal også fejre jul.

Tonen er desværre både rå og truende i de butiksansattes arbejdsliv. I en ny undersøgelse gennemført af Epinion for HK Handel baseret på interview med 872 medlemmer svarer næsten tre fjerdele ja til at være blevet skældt ud eller svinet til af en kunde på deres arbejdsplads.

Det er ikke i orden og slet ikke i en tid, hvor de butiksansatte arbejder rigtig mange timer, fordi butikkerne holder længere og længere åbent. De butiksansatte er også mennesker, der skal have klaret indkøb af gaver og mad med mere til juleaften og de øvrige helligdage og have overskud til at være noget for familien, når de kommer hjem fra arbejde. Og det sidste kan være svært, hvis man i løbet af dagen er blevet mødt af ubehagelige bemærkninger fra utålmodige kunder. 

Derfor – vær med til at sprede den gode julestemning.

En frisk bemærkning i køen kan løfte stemningen og give de butiksansatte et bedre arbejdsmiljø. Hårde bemærkninger, når man har gjort sit bedste på travle dage, kan ingen være tjent med – og du kommer alligevel ikke hurtigere gennem køen. 

Så tag det roligt, når du er på julehandel - smil, sig tak og ønsk de butiksansatte en rigtig god jul.
Arbejdstid HK-medlemmer
Susanne Sommerlund - HK fagforening

Susanne Sommerlund

Formand

HK Handel MidtVest

Jeg er formand for HK'ere, der arbejder indenfor Handel og Engros i Midt- og Vestjylland. Her kan du læse mine holdninger til emner, der berører netop denne medlemsgruppes arbejdsliv. Du er meget velkommen til at give dit besyv med i en kommentar.

Stop med at følge

  Følg denne blog via RSS-feed

Tidligere blogindlæg

Bloggere

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk