Kvinde med fyldt indkøbskurv i supermarked.

 

Som formand for HK Handel MidtVest hører jeg fra medlemmerne, at der er kunder, som stadig ikke følger Sundhedsmyndighedernes anvisninger, når de er ude at handle i dagligvarebutikkerne.

De holder ikke de anbefalede to meters afstand, hverken til andre kunder eller til medarbejderne. De følger ikke pilene i gulvet men går imod strømmen. De tager familien med ud at handle. Og de samles med venner og bekendte i butikkerne.

Jeg synes, vi skal tænke på:

De ansatte i butikkerne har trofast gået på arbejde gennem hele Corona-pandemien og passet deres job, så vi alle kan handle.

De udsætter hver eneste dag sig selv for smitte for, at vi kan handle og modtage de pakker, vi bestiller til afhentning.

Så hjælp nu medarbejdere i de åbne butikker med at få et godt arbejdsmiljø.

Respekter, at du skal holde to meters afstand. Følg de pile, der er i gulvet. Det er såre simpelt, lidt som når vi kører bil. Følg færdselsretningen.

Lad være med at tage hele familien med ud for at handle. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du handler alene. Selvfølgelig kan der være undtagelser, hvis du eksempelvis er alene mor/far og bliver nødt til at handle sammen med børnene.

Hvis du møder en bekendt, som du ikke har talt med længe, så gå udenfor og snak i stedet for at stå inde i butikken.

Og husk: Det er ikke medarbejdernes skyld, hvis der er lang kø. De gør deres bedste for at nå det hele hurtigst muligt, og ja, køerne bliver hurtigt lange, når vi skal stå med to meters afstand og ikke løbende kan lægge vores varer op på båndet ved kasserne.

Henvender du dig til en medarbejder, så tal højt og tydeligt. Det er faktisk ikke let at høre noget gennem masker/visirer og bag en plexiglasplade. Så det er absolut IKKE modvilje, der ofte gør, at medarbejderen ikke kan høre dig.

Og endelig: Sørg for at planlægge dine indkøb, så du kan respektere butikkernes lukketider og ikke tvinger medarbejderne til at blive længere på jobbet, end de skal. De fleste butikker har faktisk en ret lang åbningstid, så det burde være muligt at klare indkøbene indenfor denne tid.

På den måde viser du hensyn over for en gruppe medarbejdere, som gør alt for at holde gang i samfundshjulene.

Artiklen er opdateret 20. januar 2021

DU FÅR GODE RÅD OG FAGLIG HJÆLP – NÅR DU ER I JOB

Vi er eksperter i dine vilkår på jobbet – for hver arbejdsplads har sin egen kontaktperson og faglige medarbejder hos HK. Hun kender de unikke vilkår, som lige præcis jeres arbejdsplads har. Og så kender hun dit fag. Derfor er du garanteret kompetent og professionel rådgivning, uanset om det handler om løn, stress, arbejdsmiljø eller spørgsmål om overenskomst. Du er altid velkommen til at kontakte dine lokale afdeling for at få råd og vejledning.