HK.dk logo

06. maj 2015

Bruxelles, EU og en busfuld HK Studerende

Nogle finder det med EU spændende, andre finder det gabende kedeligt. Faktum er, at EU har en stor påvirkning på vores alles hverdag. EU’s hovedstad er som bekendt Bruxelles, og derfor begav en busfuld HK Studerende sig i slutningen af marts 2015 på HK’s årlige studietur til Bruxelles for at lære meget mere om byen og ikke mindst EU.

Som formand for HK’s studenterudvalg i Odense var denne tur min tredje af slagsen, men det skulle vise sig ikke at gøre turen mindre spændende. Kl. 08:00 søndag morgen stod bussen klar ved motorvejsafkørslen i Odense, og her priste man sig lykkelig for, at man ikke - som de mange gabende københavnere - var kørt fra hovedstaden allerede kl. 06:00. Foran ventede en ca. 10 timer lang køretur til EU’s hovedstad Bruxelles, men den lange køretur blev heldigvis opmuntret af de forskellige aktiviteter og film, som HK’s studenterudvalg havde arrangeret som underholdning på turen derned.

Første stop: Europa-Kommissionen – må vi foreslå billigere mobiltelefoni inden for EU?
Gratis Wi-Fi i receptionenSom studerende (i hvert fald for mit vedkommende) kan det være hårdt at skulle op kl. 07:00 for at stå klar til en ellers spændende dag i Europa-Kommissionen og en efterfølgende guidet sightseeing rundt i Bruxelles. Heldigvis var morgenmadsbuffeten – ikke en prangende morgenmadsbuffet, bevares – til fri afbenyttelse på hotellet. I Kommissionen lærte vi bl.a., at det er én af EU’s vigtigste institutioner, som varetager EU’s samlede interesser, og det er Kommissionen, der har initiativretten til at fremsætte lovforslag til ny EU-lovgivning. Man kan kort sagt sige, at det er her, den meste EU-lovgivning starter, og derfor har de 28 kommissærer – én fra hvert medlemsland – en utrolig vigtig rolle i EU. Danmarks repræsentant er som bekendt Margrethe Vestager, og hende fik vi lov at stifte bedre bekendtskab med senere på turen. Når vi nu ved, at det er Kommissionen, der har initiativretten til at fremsætte lovforslag, er det måske på sin plads at gøre dem opmærksom på, at mobiltelefoni stadigvæk ikke er helt billigt inden for EU. EU har allerede bidraget til billigere mobiltelefoni inden for EU, men vi var vist mange, der var enige om, at det stadig er meget dyrt at bruge data i udlandet. Det er frygteligt, men man føler sig en anelse handicappet, når man ikke kan være online uden at blive ruineret. Derfor var det også et hit, hver gang vi var i nærheden af Wi-Fi, og man hørte i flæng: ”Er der Wi-Fi? Hvad er koden?”. Der var mange steder hvor der var gratis Wi-Fi, og derfor var der ingen tvivl om, at vennerne i Danmark blev opdateret med vores mange oplevelser, selvom vi måske nok skulle have benyttet lejligheden til for én gangs skyld at være offline.

Læs hele Dannys rejsebeskrivelse her

Om bloggeren

Danny Colmorten, 26 år, Cand.merc. Brand Management and Marketing Communication Jeg har en stor passion for kommunikation og markedsføring. Jeg synes især det er spændende at udforske kulturelle trends samt deres forskelle og bruge denne viden til at skabe brands, der resonerer med kundernes behov og ønsker. Det er både den viden, som fremkommer ved at grave dybere end det umiddelbare, samt det at kunne være med til at skabe og definere kulturelle betydninger og meninger, som jeg finder interessant.

Jeg er i øjeblikket i gang med at skrive mit afsluttende speciale i samarbejde med Nyborg Strand Hotel og Konferencecenter, hvor jeg bruger kompetencerne fra studiet til at udforme en række anbefalinger til Nyborg Strand Hotel og Konferencecenter i forhold til, hvordan de bedst indretter deres markedsføring. Jeg har siden 2012 være frivillig i HK's Studenterudvalg, hvor jeg de sidste to år har fungeret som formand for udvalget i Odense. Dette har givet mig smag for ledelse, og jeg drømmer om at beskæftige mig med ledelse i min fremtidige karriere. 

Bloggere

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Åben i dag 08-16

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Åben i dag 08-16

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

... eller skriv til os her

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

... eller skriv til os her

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Har du glemt din adgangskode?

Få tilsendt en ny kode på sms eller email.

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk