HK.dk logo

21. august 2015

Sommerskole - er det ikke kun for nørderne og eliten?

Jeg har altid tænkt, at sommerskole var noget man tog på, fordi man ikke havde andet at lave i ferien eller fordi man blev tvunget af ens forældre, da de gerne ville have man blev den bedste. Dette billede har dog ændret sig efter jeg i år var på International Summer School (ISUP) på CBS.

I tænker måske også, hvordan jeg havnede der, især med mine indledende tanker omkring sommerskoler, men ligesom mange andre studerende er jeg blevet ramt af fremdriftsreformen.

Som jeg i et tidligere indlæg her på bloggen har skrevet, skal jeg starte i praktik til efteråret, hvilket er lige rundt om hjørnet. Det er blandt andet pga. de ændrede regler omkring semestrenes ECTS point, der medførte at jeg tage på sommerskole – ellers måtte jeg vinke farvel til praktikken. Sidstnævnte havde jeg på ingen måde lyst til, da jeg altid har haft det som et mål og måske endda lidt en drøm at komme i praktik i forbindelse med mit kandidatstudie. Jeg tilmeldte mig derfor ISUP, hvor jeg har tilbragt knap 5 uger af min sommerferie. Mange af mine medstuderende gjorde det samme, og underviserne på sommerskolen var også overvældede over, at så mange i år havde tilmeldt sig. De studerende på sommerskolen kommer af mange forskellige grunde, men vi har samme formål; at dygtiggøre os inde for vores fag, så vi kan realisere vores drømme. Nogle går der, fordi de mangler eller skal opgradere nogle fag for at komme ind, andre fordi de ligesom mig skal i praktik, og andre tager det i stedet for et længerevarende udenlandsophold.

Som tidligere nævnt havde vi knap 5 uger på sommerskolen; 4 uger med undervisning og 1 uge, der er sat af til eksaminer. De fag man tager på ISUP stiller lige så høje krav til de studerende, som de fag man normalt kan tage under almindelig indskrivning på CBS og de andre både danske- og udenlandske universiteter. Det er derfor også et helt semesters stof man skal have læst, lært og forstået på kun 4 uger fremfor de 12 uger man plejer at have til at lære det faglige stof. På ISUP havde vi dog nogle virkelige dygtige undervisere, hvilket også gav en lyst til at engagere sig, og vi studerende formåede at hjælpe hinanden med at holde fast. Underviserne på ISUP kommer fra hele verden, hvilket også er med til at gøre det til en mere speciel oplevelse. Jeg synes det var en gave, at få nogle undervisere udefra, og havde selv både en svensk og en britisk underviser. Man får nye og anderledes input udefra, som man ikke nødvendigvis ville have fået i et normalt undervisningsforløb.

Jeg plejer at arbejde på fuld tid i sommerferien, for at kunne tjene lidt ekstra udover, hvad jeg normalt har tid til, men denne sommer blev som sagt lidt anderledes. Jeg havde to fag på sommerskolen, der lå på de samme undervisningsdage, hvilket betød jeg tirsdag og torsdag var i skole indtil kl. 17. Mit arbejde var dog vant til jeg kunne arbejde meget, og har brug for at vi kan dække hinanden, især i ferieperioderne. Dette betød at jeg kun havde fri tirsdag og torsdag fra arbejdet for at kunne gå i skole, og resten af dagene arbejdede jeg, fordi jeg også skal bruge pengene til min kommende (og ulønnede) praktikperiode. Læsningen og opgaveskrivningen blev udført i toget, i bussen og enten før eller efter arbejde. Jeg havde det okay med det i starten, men efter de første to uger, dalede min motivation og mine forventninger til mig selv og mine resultater. Heldigvis var mange af mine medstuderende i samme båd, og vi kunne derfor støtte hinanden og minde hinanden om, hvorfor det er kampen værd, selvom vi vidst alle kan blive enige om at spise is og sole sig på stranden er lidt sjovere. Jeg kunne trøste både mine medstuderende og mig selv med, at den danske sommer ikke viste sig fra sin pæneste side, og se frem til et efterår fyldt med spændende oplevelser og ”hands on experience”, hvilket gjorde jeg kunne genfinde meget af den tabte motivation.

Når jeg tænker tilbage gik ugerne egentlig hurtigt, men nogle gange kan timerne føles lange og dagene uendelige, når man står midt i det. Jeg vil sige, at jeg er blevet mere positivt stemt overfor sommerskoler, på alle niveauer, og i sidste ende så er det, hvad man gør den til. Vil ikke sige det er let at komme igennem, men vi studerende kan ofte mere end vi tror - det gælder om at have nok vilje til det. Jeg venter stadig spændt på mine karakterer for sommerskolen, men nervøsiteten over, hvordan det er gået bliver overskygget af glæden over jeg starter i praktik til d. 1 september. Jeg skal dog allerede møde alle mine nye kollegaer på tirsdag, da de har inviteret os praktikanter med til DHL stafetten – og mon ikke jeg også møder nogle af mine HK-kollegaer derinde?

Til jer, der overvejer at tage på sommerskole, fordi I f.eks. gerne vil i praktik eller ikke kan få nok ECTS point på jeres udenlandsophold, men tøver, så spring ud i det! Jeg har både været på udenlandsophold, og skal nu i praktik på et internationalt PR og mediebureau i København. Det er ikke altid nemt at føre sine drømme ud i virkeligheden, men jeg synes man skal gøre, hvad man kan for at få dem ført ud i livet – også selvom man støder på en masse forhindringer undervejs. Husk at det er de svære kampe, der ofte er mest værd at vinde…

Om bloggeren
Maja Pedersen, 23 år, Stud.cand.ling.merc

Jeg brænder for kommunikation, medier og markedsføring, hvilket afspejles i mine valg af uddannelser. Jeg er bachelor i International Virksomhedskommunikation med speciale i engelsk og medier fra SDU i Odense, men læser nu Cand.ling.merc i Interkulturelle Markedsstudier på CBS.

Jeg blogger i det store hele om studielivet, herunder de tanker der følger med, hvilke aktuelle emner jeg er optaget af, og hvordan min hverdag er som studerende er som skiftevis byder på rejser, udvalgsmøder, bunker af pensumbøger og pasta med ketchup.

 

 

 

Bloggere

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åben i dag 08-17

HK's a-kasse: 7010 6789

Åben i dag 08-17

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Har du glemt din adgangskode?

Få tilsendt en ny kode på sms eller email.

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk