HK.dk logo

22. oktober 2015

Praktikken gav både specialet og den fremtidige karriere

Som jeg skrev i mit sidste indlæg, Har praktikken fået dødsstødet?, besluttede jeg mig for at sætte jagten ind på min drømmepraktikplads, og sidder i dag på et internationalt PR- og mediebureau i hjertet af København. På trods af sommerskole, en hektisk hverdag og til tider nogle lange arbejds-dage vil jeg ikke bytte det for noget andet.


Følg din hjerte – men tag din hjerne med på råd

Det kan være svært at vide, hvordan man skal gribe hele ansøgningsprocessen an, men jeg fandt hurtigt ud af, at jeg var nødt til at sætte det i system. Jeg anbefaler derfor, at man laver en liste over de virksomheder, som man gerne vil i praktik hos, en med de hjemmesider, hvor man kan tjekke stillingsopslag og en løbende liste over, hvilke steder man har søgt. På den måde vil du hele tiden have et overblik over hvor langt du er i ansøgningsprocessen.

Jeg blev indbudt til flere samtaler, og her er forberedelse alfa omega, for man kan godt blive i tvivl om, hvad de forskellige praktikstillinger nu lige indeholdte. Mit bedste råd er at printe stillingsopslaget og din ansøgning ud, når du bliver kaldt til samtale. Derudover har jeg personligt erfaret, at det er en stor hjælp, hvis man prøver at sætte sig i arbejdsgivers sted, hvor en del klassiske spørgsmål ofte går igen. Dem kan du bl.a. finde på nettet, hvis du har brug for inspiration. Lav en liste med 5-10 spørgsmål og tænk over, hvad du vil svare. På den måde virker du velforberedt og køber dig selv noget tid inde til samtalen, da du har udtænkt et svar på nogle af de helt basale spørgsmål. Jeg blev som sagt indbudt til flere samtaler, og her er mit bedste råd at tage til alle dem du kan. Husk at du ikke er sikret en praktikstilling før kontrakten er skrevet under. Samtalerne er desuden god træning i at gå til jobsamtaler, hvilket jeg personligt finder udfordrende.

Jeg var så heldig, at blive tilbudt flere praktikantstillinger, men uanset om man får tilbudt en eller flere, så gælder det om at følge sit hjerte og samtidig ”have hjernen med”. Det kan være rigtig svært, da man i jo bare er glad for at få en praktikplads, men det gælder om at mærke efter, og spørge sig selv; hvor passer jeg bedst ind, og hvor kan jeg få det bedste faglige udbytte? Jeg husker tydeligt den euforiende følelse, som jeg forlod min nuværende praktikplads med efter min samtale, men også den dag, hvor de ringede og tilbød mig stillingen. Jeg blev ramt af en regn af endorfiner, men kunne også mærke jeg både havde mulighed for at følge mit hjerte og tænke med hjernen.

Bureaulivet og min nye hverdag

Hill+Knowlton Strategies blev herfra min nye arbejdsplads. Studiebøgerne blev skiftet ud med erhvervslivet – og det er en af de bedste beslutninger jeg har truffet. Her bliver man mødt af store tunge døre, klassiske trægulv og hvide stukke, en kreativ indretning og positiv energi. Jeg har altid drømt om at blive en del af en international arbejdsplads, og bureauverdenen har altid haft en speciel plads i mit hjerte. Min første pressemeddelelse blev eksempelvis sendt til Island samt alle landsdækkende og lokale aviser, der husede en Matas i deres nærområde, hvilket er ret mange kan jeg godt afsløre. Kontakten til medierne og pressen er nu blevet en del af hverdagen, men jeg kan stadig sidde og blive helt euforisk, når jeg f.eks. har fået solgt et indlæg til Børsen.

Bureaulivet er ikke for alle, men det er for den ambitiøse kommunikatør, der har kommunikations- og marketingværktøjskassen i orden. På et bureau skal man hele tiden være omstillingsparat, fordi man arbejder med mange forskellige virksomheder, som alle skal gribes forskelligt an og har skræddersyede strategiplaner, der skal udrulles. Til gengæld lærer man rigtig meget på relativ kort tid. En normal dag for mig er, hvor jeg møder fra 9-17, men der er også dage, hvor man bliver længere, fordi der er en deadline der skal nås eller at kunden vil have lavet noget om. Det kræver derfor en del fleksibilitet, men til gengæld får man en arbejdsplads, der gør meget ud af, at man får det optimale ud af sin praktik ved at have et stort fokus på det faglige udbytte. Der bliver også holdt månedlige praktiksamtaler, og de har skræddersyet forskellige kurser udarbejdet af husets egne konsulenter specielt til os praktikanter – og deres viden er guld værd. Samtidig har jeg fundet inspiration til mit speciale, og fået afklaret at bureaulivet er en arbejdsplads, som jeg med sikkerhed vil prøve kræfter med, når først specialet er kommet i hus til sommer.

Fremtidens praktikophold

Jeg håber praktikken i højere grad vil blive inkluderet på universitetsuddannelserne i fremtiden. Erhvervslivet efterspørger i stigende grad nyuddannede med praktisk erfaring, og i mine øjne har fremdriftsreformen kun formået at bygge en endnu tykkere mur mellem uddannelserne og erhvervslivet end den, der stod der i forvejen. I mellemtiden håber jeg, at jeg kan inspirere andre til komme ud og få den værdifulde erhvervserfaring. Mit praktikophold har med sikkerhed gjort mig mere til en mere kompetent kommunikatør- og marketingaspirant.

P.s. Hvis du er en ambitiøs og kompetent studerende, der er til fart over feltet og drømmer om at prøver kræfter med bureaulivet, så søger Hill+Knowlton Strategies praktikanter igen til foråret 2016.

Om bloggeren

Maja Pedersen, 23 år, Stud.cand.ling.merc

Jeg brænder for kommunikation, medier og markedsføring, hvilket afspejles i mine valg af uddannelser. Jeg er bachelor i International virksomhedskommunikation med speciale i engelsk og medier fra SDU i Odense, men læser nu Cand.ling.merc i Interkulturelle Markedsstudier på CBS. 

Jeg blogger i det store hele om studielivet, herunder de tanker der følger med, hvilke aktuelle emner jeg er optaget af, og hvordan min hverdag er som studerende er som skiftevis byder på rejser, udvalgsmøder, bunker af pensumbøger og pasta med ketchup.
Bloggere

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Lukket for i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Lukket for i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

... eller skriv til os her

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

... eller skriv til os her

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Har du glemt din adgangskode?

Få tilsendt en ny kode på sms eller email.

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk