HK.dk logo

04. april 2016

Mit gode råd - Spørger hellere en gang for meget end en gang for lidt

Jeg blev i dag interviewet til en artikel på min arbejdsplads, fordi min afdelingschef har 4 elever, som trives rigtigt godt. Selve interviewet handlede selvfølgelig om hvordan det var, at være elev, mit forhold til min chef og elevansvarlig, men jeg skulle også givet et godt råd til de nye elever, som vi ansætter her til sensommeren.

Det var en hyggelig lille samtale, og jeg havde kun positive ting at sige (har en arbejdspladser der passer perfekt til mig), men jeg kan ikke lad være med at tænke over det med mit råd til nye elever. For hvad ville være et godt råd til nogen, som starter i en helt anden afdeling end mig. Overvejede først at sige, at de bare skulle være dem selv, men det lyder bare som et råd, som man giver til hvem som helst. Selvfølgelig skal folk være dem selv, hvem skulle de da ellers være? Så var næste tanke, at de skulle nyde det. Men hvad er det lige, at de skal nyde? Og de skal da arbejde, de skal lærer, de socialisere, udvikle sig selv og sine kompetencer  - men selvfølgelig skal de også nyde. Forhåbentligt så har de fleste mennesker en eller anden nydelse i deres liv og deres arbejde. Om det så er det kage på arbejdet, anerkendelsen for deres arbejde, deres løn, det sociale eller noget helt andet. 

Nej, mit råd skulle være noget, som jeg selv lever meget efter her i min elev tid. Og det er meget simpelt. Jeg spørger meget, nogle gange måske lige lidt for meget, men det er her i min elevtid, hvor jeg kan tillade mig det. Jeg spørger både om hjælp, så jeg kan lærer af andres erfaringer og sikre, at jeg ikke laver en fejl, som kommer til at betydninger for et andet menneske. Men jeg spørger også for at få lov til at prøve ting, som normalt ikke står skrevet i min jobbeskrivelse. Jeg har fået lov til at komme med andre afdelinger ud på virksomhedsbesøg. Jeg har fået lov til at holde et oplæg for en EUX klasse og endda også været med til en rekrutteringsdag som en slags medhjælper. Jeg har lært af erfaring, at sjældent kommer folk og spørger om du har lyst til ting medmindre, at du selv udviser lysten og ofte starter med at opsøge det selv. Der har også været tidspunkter, hvor jeg ikke fik lov til noget, som jeg gerne ville, men så har jeg andre gange blevet tilbudt en anden mulighed. Jeg frygter efterhånden ikke længere at få et nej eller, om jeg kan blive opfattet som en Spørge Jørgen, da jeg spørger ikke bare for at spørger, men fordi jeg faktisk godt kunne tænke mig det eller ønsker at få den viden/erfaring. 

Jeg håber derfor, at de kommende elever hos os eller andre steder (bare generelt folk på arbejdspladser) føler sig tryg nok til at spørger.

 

Hvem er jeg?

Velkommen til … Mit navn er Kamilla Jensen, og jeg er til daglig kontorelev hos en offentlig myndighed. Det har jeg været siden start august, og jeg er utrolig glad for mit arbejdsopgaver, arbejdspladsen og mine kollegaer. Jeg har en HF, HGS, været startet på uddannelsesvidenskab og arbejdet i udlandet som rejseleder med i bagagen indtil videre, men jeg prøver at bygge ovenpå ved at læse HD (Erhvervsøkonomisk diplomuddannelse), hvilke gerne skulle sikre mine muligheder i fremtiden, om det så bliver i det offentlige eller private vides ikke endnu. 

Jeg kommer til at skrive både om min dagligdag som kontorelev, skoleophold, aftenstudiet og de aktuelle emner, som berører min hverdag.

Bloggere

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Åben i dag 0-17

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Åben i dag 08-17

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

... eller skriv til os her

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

... eller skriv til os her

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Har du glemt din adgangskode?

Få tilsendt en ny kode på sms eller email.

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk