HK.dk logo

11. april 2016

Første skoleophold

Jeg har i de sidste fire uger været på mit først skoleophold efter, at jeg blev ansat som elev hos en offentlig myndighed. Dette har været fire meget lærerige uger, men også underligt at skulle være væk fra sin arbejdsplads for at sidde på en skolebænk.

Siden august har jeg til daglig arbejdet som kontorelev på en arbejdsplads, som jeg er utrolig glad for. Jeg er heldig at have dygtige og gode kollegaer, der hjælper mig, men også lad mig lærer ved at prøve selv og til tider lave de fejl, som der skal til for at blive klogere. 

Nu skulle jeg så tilbage til en skolebænk efter ca. et år fra den (hvis man ser bort fra mine forelæsninger på HD studiet), og dette skulle jeg vænne mig til. 

Første uge

Altid har jeg været en af de personer, som gerne kommer lidt tidligt, så jeg kan få en god siddeplads i skolen, men det var ikke nødvendigt her. Da jeg mødte op, havde jeg den forestilling, at jeg skulle sidde sammen med nogle af de andre elever fra den samme arbejdsplads (bare i andre afdelinger og fra andre byer), men det viste sig hurtigt at være forkert. Vores underviser havde lavet bordplaner til os alle sammen, og det viste sig, at de havde valgt at dele klassen op, så den ene halvdel var statslig ansatte (det er jeg) og den anden del var fra kommunerne. 

Som alle første dage med en masse mennesker, man aldrig har mødt før, så skulle mange af os også lige se hinanden an, dog havde de her på denne skole et stort fokus på personligheder, forskelligheder og kommunikation. Så allerede den første dag skulle vi lave præsentation af os selv sammen med elev fra samme arbejdsplads, vi fik lavet personlighedsprofiler af os selv og så måtte vi meget gerne ytre vores meninger, især hvis det kunne være med til at skabe en debat i klassen. Nu er jeg selv tilhængere af prøve forskellige personlighedsprofiltests, da jeg synes, at de kan være rigtig gode redskaber, men det er stadig vigtigt at have for øje, at de kan ikke sige den fulde sandhed. Plus heldigvis har vi mennesker vores frie vilje, og de fleste udviklere sig forhåbentligt igennem de erfaringer og oplevelser, som de gør sig. Jeg synes dog, at det var en skam, at når de har valgt at bruge tid og ressourcer på at give os to forskellige personlighedstests, at de så ikke valgte at lave gruppedynamik ud fra det eller lod os arbejde mere i dybden med det.  

Den anden uge

Nu havde vi heldigvis set hinanden lidt mere an og følte os mere tryg i hinandens selvskab, især dem som man sad ved bord med. Dog så havde vores undervis endnu en gang valgt at rykke rundt på pladserne. Denne gang kom jeg dog til at sidde med tre andre elev fra min arbejdsplads, hvilke gjorde, at jeg troede, at dette skulle nok blive nemt at arbejd sammen med dem. Vi fik i denne uge til opgave, at vi sammen skulle skrive en slags synopsis, der skulle fremlægges i den sidste uge. Opgaven/rapporten/mini synopsis skulle laves i den gruppe, som vi sad sammen med, men selve fremlæggelsen skulle gøres enkeltvis. 

Jeg kan godt nu, hvor jeg sidder her og kigger tilbage, se, at dette var en lærerig oplevelse. Jeg har egentligt fået mere ud af det end jeg følte, da jeg sad i det. Vi var meget forskellige mennesker med nogen forskellige forventninger til denne opgave. Vi vil egentligt gerne alle sammen have en god karakter, men det kunne godt mærkes, at vi har forskellig baggrund og skolemæssigt erfaring bag os. Og i stedet for at både forventningsafstemme og udnytte hinandens styrkere, så blev det mere til en diskussionsgruppe og tit kom vi til at snakke om andre ting, da efter min opfattelse, så var dette meget nemmere for os at forholde os til. 

Vi havde også en studietur til København, hvor vi var en tur i Folketinget. Vi mødte en fra Ombudsmanden, som fortalte og forklarede om hendes arbejde og hvad Ombudsmanden generelt er, og vi fik en rundvisning af Annette Lind. Jeg og en af mine underviser valgte også at blive for at se vores skatteminister, Karsten Lauritzen og justitsministeren, Søren Pind, der var blevet kaldt i et åbent samråd. Hele dagen var en rigtig god dag, især fordi jeg selv interessere mig for politik og har været politisk aktiv siden, at jeg gik på efterskole. Men jeg synes også, at jeg lærte noget nyt. Jeg vidst fx nærmest ingenting om vores Ombudsmand i Danmark, men det er da rart vide, at de er der til at hjælp en, hvis omstændighederne en dag skulle forekomme.  

De sidste to uger

Nogle dage gik tiden utroligt langsom, imens andre dage forsvandt lige så hurtigt som den var startet. Der var mange sidste øjebliks opgaver og en del fremlæggelser, men vi klarede det alle sammen. Det var hyggeligt at møde andre elever, og der var mange informationer, så nu glæder jeg mig egentligt også bare til at komme hjem til mine egne kollegaer og arbejdsopgaver igen indtil næste skoleophold, som bliver en gang i august. Indtil da kan jeg vente lidt spændt på hvad mine karakter


Hvem er jeg?

Velkommen til … Mit navn er Kamilla Jensen, og jeg er til daglig kontorelev hos en offentlig myndighed. Det har jeg været siden start august, og jeg er utrolig glad for mit arbejdsopgaver, arbejdspladsen og mine kollegaer. Jeg har en HF, HGS, været startet på uddannelsesvidenskab og arbejdet i udlandet som rejseleder med i bagagen indtil videre, men jeg prøver at bygge ovenpå ved at læse HD (Erhvervsøkonomisk diplomuddannelse), hvilke gerne skulle sikre mine muligheder i fremtiden, om det så bliver i det offentlige eller private vides ikke endnu. 

Jeg kommer til at skrive både om min dagligdag som kontorelev, skoleophold, aftenstudiet og de aktuelle emner, som berører min hverdag. 
Bloggere

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Åben i dag 0-17

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Åben i dag 08-17

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

... eller skriv til os her

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

... eller skriv til os her

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Har du glemt din adgangskode?

Få tilsendt en ny kode på sms eller email.

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk